Hinta kohdallaan

No Comments

Suomalainen ruokakauppa laskee hintojaan kilpaa. Ensin hintoja laski K, mutta unohti kertoa siitä asiakkaille. Sitten #halpuutti S, joka osasi kertoa sen. S osaa somen. Nyt K kertoi laskevansa lisää. Kaiken taustalla on Lidlin markkinaosuuden kasvu. Silti sekin ilmoitti tarkistaneensa hintojaan.

S #halpuutti, koska se kertoo lopettaneensa investoinnit uusiin hypermarketteihin. K nokitti ilmoittamalla rakentavansa uuden 100 miljoonan euron kauppakeskuksen.

Jotenkin olen sitä mieltä, että

1) jos tuotteiden hintoja on mahdollista laskea kymmenillä prosenteilla, meitä on lypsetty vuosia ylihinnoilla

2) jos joidenkin tuotteiden hinta laskee, toisten nousee. Esimerkiksi hedelmistä ja vihanneksista on helppo kerätä alennukset takaisin, kun näissä tuoteryhmissä ei ole vakiintunutta hintatasoa

3) kanta-asiakasbonuksia ja –plussia leikataan hiljaisesti alennusten suhteessa.

Jos yhden ihmisen ruokakori halpenisi lupausten mukaisesti vuosittain 500 eurolla, ruokakaupan liikevaihto laskisi 2,5 miljardilla. En usko. Kauppa piristyy, mutta vuoden mittaan ihminen ei jaksa syödä määräänsä enempää. Toivottavasti ei.

Kuljen trendiä vastaan enkä laske omien palveluitteni hintoja. Hintani ovat jo nykyisellään kilpailukykyiset. Tiedän sen siitä, että voitan kauppaa enemmän kuin häviän. Hintaetu korostuu siinä, että en laskuta puoliakaan niistä lisäpalveluista, joista kilpailijat iltalypsävät asiakkaitaan. Minulla palvelu kuuluu hintaan. Olenhan palveluammatissa. Kuten me kaikki.

Vaikea kuvitella, että hintojen lasku olisi oikotie palvelun parantamiseen. Se on kiertotie.

 

pr_foodie_0119_halpuutimme_960x372

Leave a Reply