Kaupunki on palveluyritys parhaasta päästä

No Comments

Kävin tänään iltapäivällä – puoli kolmen maissa – pikaisesti kotona. Turulle tyypillinen nollan ympärillä vellova talvikeli oli jäädyttänyt lyhyen kotikatuni yltiöpäisen liukkaaksi. Soitinkin saman tien kaupungin katujen kunnossapitoon ja kysyin, josko katu voitaisiin hiekoittaa. Tapahtui seuraavaa:

1) Puheluun vastattiin muutamassa sekunnissa.

2) Asiakaspalvelija oli erittäin hyväntuulinen, kiitti tiedosta ja pahoitteli, että tällaisella kelillä eivät hiekoitusautot tahdo ehtiä joka paikkaa hyvästä yrityksestä huolimatta. ”Laitan katunne hiekoituslistaan, jotta asia saadaan kuntoon mahdollisimman nopeasti.”

3) Tulin kotiin uudelleen parin tunnin päästä. Katu oli hiekoitettu.

Julkisia palveluita olisi trendikästä kritisoida, mutta kun ei ole syytä. Ainakin minua kotikaupunkini on palvellut aina mallikelpoisesti. Kaupungin työntekijät eivät varmasti saa työstään usein kiitosta, vaikka sen ansaitsisivat. Kaupungin palvelut ovat saavutettu etu. Vain puutteet huomataan. Vain puutteista puhutaan ääneen.

Teette hyvää ja monesti näkymätöntä työtä. Kiitos!

 

Näyttökuva 2015-1-19 kello 18.23.52

Leave a Reply