Hajauta ja hallitse

No Comments

Menestyvät yritykset tapaavat olla persoonallisesti johdettuja. Hyvä esimerkki on Amazon. Sen perustaja Jeff Bezos ravistelee perinteisiä johtamisnormeja. Hyvä esimerkki on Bezosin kahden pitsan sääntö.

Mitä enemmän osallistuja, sen tehottomammat palaverit. Jos osallistujia on paljon, valtaosa osallistujista tukee muiden näkemyksiä sen sijaan, että he toisivat esille omia ideoitaan. Bezos tarjoaa tähän ongelmaan yksinkertaista ratkaisua: “Älä koskaan pidä palaveria, jonka osallistujia ei ruoki kahdella pitsalla.”

Kannattaa miettiä, onko palaveri ylipäätään tarpeen. Jos on, kymmenen henkeä kannattaa jakaa yhden massakokouksen sijaan kolmeen pienryhmään. Riippumattomat pienet ryhmät toimivat tehokkaammin kuin massakokoukset. Pienessä piirissä yksittäisen mielipiteen painoarvo kasvaa.  Jopa hillitty epäorganisoituminen on suositeltavaa.

Kun luodaan uutta, onko konsensus kirosana?

 

1878m11w9tqepjpg

Leave a Reply