Rakkaudesta lajiin

No Comments

Olen työskennellyt koko ikäni asiantuntijaorganisaatiossa. Sellaista voi johtaa monella tapaa.

Monesti pomoksi ajaudutaan. Kun tekee työnsä hyvin ja tuloksekkaasti, saa ylennyksen. Monesti pomon työ koetaan ylennykseksi. Peterin periaate todistaa, että organisaatiossa kaikki nousevat ajan myötä pätemättömyytensä tasolle. Asiantuntijan ammattitaito menee lopulta liian usein hukkaan hallinnollisissa töissä.

Olen nähnyt vuosien mittaan hyvää ja huonoa johtamista. Urani alkuvuosina minulla oli esimies, joka rakasti toimialaa, mutta vihasi alaisiaan. Muutama vuosi sitten seurasin sivusta reilun vuoden tapausta, jossa pomo oli johdonmukaisempi: häntä ei kiinnostanut tutustua sen enempää alaisiinsa kuin toimialaankaan. Potkut saatuaan tämä kaikkeen katkeroitunut konsultti on pätevöitynyt vihdoin jakamaan viisauksiaan somessa.

Koirat ja omistajat muistuttavat toisiaan. Samoin organisaatiot ja niiden vetäjät. Itseohjautuvaa ja yhteen hitsautunutta organisaatiota voi johtaa kollegiaalisesti, vain omalla esimerkillä höystettynä. Omalla työpaikallani olen huomannut työkavereitteni kyvyn kantaa vastuuta yhdessä. Kun yhdellä on vaikeaa, kaveri kantaa isompaa kuormaa. Pomon tehtävä on vain pitää yllä sykettä ja pelihuumoria.

Onko menestyvä organisaatio hyvän johtamisen seuraus? Vai antaako hyvä työyhteisö pomolle edellytykset menestyä? Molempi parempi. Menestys ruokkii menestystä. Seura tekee kaltaisekseen. Mutta tärkeintä on rakkaus lajiin. Se on kaikki.

 

owners-that-look-like-their-cat-21489494-jpg

 

Leave a Reply