Ylikunto

No Comments

Koneen entinen toimitusjohtaja Matti Alahuhta aloittaa tammikuussa Elinkeinoelämän keskusliiton puheenjohtajana. Hyvä, että aloittaa. Tänään Alahuhta sanoi Helsingin Sanomien haastattelussa kipeän totuuden: “Meidän pitää tehdä enemmän työtä ja työtunteja.”

Se on juuri näin. Mutta miten tehdä lisää kuin ei jaksa entisiäkään. Alahuhta sanoo samassa haastattelussa, että Suomessa on vaisu ja energiaton mieliala.

Olemme ylikunnossa. Ylikunto tarkoittaa sitä, että elimistöä on rasitettu enemmän kuin mistä sillä on mahdollisuudet palautua. Ylikunto heikentää suorituskykyä dramaattisesti. Viime vuodet olemme kaatuneet kansakuntana katastrofista toiseen. Viikko ja kuukausi toisen jälkeen meitä on pyydetty joustamaan vielä kerran. Olemme puhaltaneet yhteiseen hiileen niin, että happi on kaikonnut aivoistamme.

Energia alkaa palautua heti kun meille annetaan lupa nauttia työmme tuloksista. Ilottomuus on aikamme suurin energiasyöppö. Meillä on hyvä tulevaisuus, mutta pääsemme sinne vain ilon kautta.

 

tired-runner-631x421

Leave a Reply