Seurapiiritoimittajan myyntioppi

No Comments

Minulta kysytään monesti markkinointineuvojen ohella myyntivinkkejä. Markkinointi ei ole eksaktia tiedettä. Mikä toimii yhdellä, ei välttämättä toimi toisella. Myynnin kanssa säännöt ovat selkeämmät. Myyminen on kestävyyslaji. Vain tuntemalla potentiaalisen asiakkaan voi nousta uskottavaksi myyjäksi. Vain voittamalla potentiaalisen asiakkaan luottamuksen voi saada tilauksen.

Ilta-Sanomien legendaarinen seurapiiritoimittaja Rita Tainola kiteyttää toimittajan työn tuoreessa haastattelussa:

 – Nykytoimittajat eivät nouse enää tuoleiltaan. On äärimmäisen tärkeää tavata ihmisiä myös ilman, että tekee heistä juttua. Jutut eivät tule toimitukseen. Myös luottamuksen kasvattaminen on tärkeä asia. Ja tuo luottamus syntyy vuosien varrella, ei sormia napsauttamalla.

Toimittaja-sanan voi vaihtaa myyjäksi. Minulla ei ole muuta lisättävää.

1288354247776

Kuva Olli Häkämies

Leave a Reply