Hyvän tekemisessä koolla ei ole merkitystä

2 Comments

Tällä viikolla uutisoitiin, että Supercell-kaupalla (=omalla työllään) vaurastuneet Ilkka Paananen ja Mikko Kodisoja maksavat puolet syrjäytymisvaarassa oleville turkulaisille nuorille suunnatun Vamos-projektin kuluista. Lahjoitus on huikeat 600.000 euroa. Vähintään kolmivuotinen projekti työllistää kuusi uutta työntekijää, jotka antavat henkilökohtaista tukea nuorille. Upea ele.

Hyvää voi tehdä myös kaupallisesti. Lähelle kotiani on avattu GoGo Express -niminen kuntosali. Jäsenyys maksaa vain 18 euroa kuukaudessa. Se näkyy salin asiakaskunnassa. Varmasti puolet kävijöistä on maahanmuuttajia. Edullisen hinnan ansiosta heille on avautunut mahdollisuus kotoutua suomalaiseen elämään. Viihdyn siellä oikein hyvin.

Jos teet jo kuntosalilla hyvää itsellesi ja sinulla on hieman ylimääräistä, anna siitä heille, joille vähemmän on enemmän. Olin keväällä viikon Kenian maaseudulla ja koin siellä suurta nöyryyttä elämän edessä. Näin myös kiitollisuutta ja toivetta paremmasta. Jos haluat tukea kehitysmaiden lapsia ja naisia, World Vision vie apusi varmasti perille.

Hyvää voi tehdä myös ilmaiseksi. Tulin tänään ulos kuntosalilta. Parikymppinen tyttö avasi minulle oven. Sanoin hänelle, kuten tapoihin kuuluu kiitokset. Tyttö katsoi suoraan silmiin ja sanoi: ”Ole hyvä!”

– – –

Sami Kuljun kuvassa olen tutustumassa passionhedelmien viljelyyn Carolyne Lagatin puolen hehtaarin maatilalla Meibekissa Keniassa. Vaikuttava nainen.


VERKKO_940px_459px_worldvision-kenya-12851

 

2 Comments (+add yours?)

 1. punttihirmu.sportsblog.com
  huhti 02, 2015 @ 12:02:05

  Hyvää tekstiä (kuten aina), oli hauska lukea. Täytääpä pistää tämän blogin kirjanmerkiksi.

  Minulla on äskettäin herännyt kiinnosttus bloggaamista kohtaan ja
  olen ruvennut miettimään blogin perustamista. Tämän blogin ulkoasu on mukavan simppeli jaa
  silmää miellyttävä.. Haluaisitko kertoa,
  minkälaista teemaa käytät blogissa? 🙂

  Ymmärrän kyllä, jos et halua sitä paljastaa. Kiitos kuitenkin.

  Vastaa

 2. juuso
  huhti 12, 2015 @ 07:17:32

  Moi. En tiedä teemasta. Rakas ystäväni Roy Gonzales on nämä tehnyt. Royn tavoittaa http://kajahdus.fi

  Vastaa

Leave a Reply