Kova kasvu ja työntekijöiden arvostus

No Comments

Valtakunnalliset yrittäjäpalkinnot on taas jaettu tältä vuodelta. Onnea voittajille! Kaslink Foods Oy, Robit Rocktools Oy, Romu Keinänen Oy ja Tutoris Oy ovat palkintonsa ansainneet. Näillä neljällä yrityksellä on yhteistä ikää vasta uuden suomalaisen eläkeiän verran. 65 vuodessa ne ovat pystyneet työllistämään reilut 400 työntekijää. Tämäkin on todistus siitä, että valtaosa uusista suomalaisista työpaikoista syntyy pk-yrityksiin.

Kauppalehden jutussa kirjoitettiin, että palkittuja yrityksiä yhdistävät kova kasvu ja työntekijöiden arvostus. Kuulostaa yksiselitteisen ihanalta. Tiedän mistä puhutaan. Perustimme vuonna 1999 yrityksen, joka kasvoi nopeasti. Neljässä vuodessa henkilökunta kasvoi seitsemästä neljäänkymmeneen. Henkilöstömme työtyytyväisyys oli korkein koskaan mitattu. Kova kasvumme mahdollisti työntekijöiden arvostuksen.

Rakkauden tulee kestää myös vastamäessä. Kun kasvu syystä tai toisesta taittuu, ensimmäinen asia, missä joustetaan, on liian usein työntekijöiden arvostus. Hienojen yrittäjäpalkinnon ansainneiden yritysten rinnalle haluaisin nostettavaksi innoittavia esimerkkejä yrityksistä, jotka ovat osoittaneet arvostusta työntekijöitään kohden myös vaikeina aikoina. Kun taloudellinen kasvu on muuttunut henkiseksi kasvuksi. Näistä onnistujista meillä kaikilla on opittavaa.

 

_4618

 

Leave a Reply