Keksimme toimiston uudelleen

No Comments

Meillä oli hyvä tiimi ja hyvät asiakkaat. Siitä huolimatta vuosi 2013 oli meille haastava. Puskimme töitä ja selvisimme. Vuoden vaihtuessa päätimme kuitenkin keksiä toimistomme uudelleen. Tässä muutama tärkeä pointti muutokseen.

1)    Osallistuimme helmikuussa isoon kilpailutukseen. Valitsimme ehdotuksen tekemiseen toimistomme parhaan tiimin. Ehdotuksen tekemiseen osallistui jokainen työntekijämme. Prosessi oli työläs ja resurssisyöppö, mutta se tuotti loistavan tarjouksen. Meitä ei kuitenkaan valittu. Olimme tyytyväisiä suoritukseemme, mutta nälkä jäi.

2)    Yhteistyö opetti meidät taas puhumaan keskenämme. Tietomme työkavereista ja heidän osaamisestaan päivittyivät. Joukkuepeli parani. Opimme taas arvostamaan erilaisuutta.

3)    Kuulostaa yksinkertaiselta, mutta parin kuukauden aikana opimme etsimään itsestämme ja kollegoistamme heikkouksien sijasta vahvuuksia. Sen sijaan, että olisimme haikailleet täydellisen aallon perään, opimme nauttimaan niistä epätäydellisistäkin.

4)    Ymmärsimme, että menestys ei ole saavutettu etu. Kävimme läpi kilpailutusten tuloksia. Jos hävisimme, halusimme ymmärtää, miksi meitä ei valittu. Yrittikö kilpailijamme enemmän? Lähdimmekö kisaan takki auki?  Voittaa voi vain jos haluaa voittaa. Ennen kaikkea voittaa voi vain jos ymmärtää, mikä johti tappioon.

5)    Uskalsimme taas iloita onnistumisista. Menestys ruokkii menestystä. Emme poksautelleet kuohuviinejä, mutta hihkuimme ääneen. Jaoimme ylävitosia. Hyvä olomme alkoi taas näkyä asiakkaille ja yhteistyökumppaneille.

6)    Uskalsimme ottaa riskejä. Otimme rohkeamman etunojan. Saimme uusia työkavereita. Otimme laput silmiltämme. Katsoimme eteenpäin, mutta ennen kaikkea ymmärsimme katsoa ympärillemme. Oli häpeällistä ymmärtää, että olimme olleet siellä koko ajan. Nolouden jälkeen tuli ylpeys. Opimme uudelleen arvostamaan kaikkea sitä hyvää, mitä meillä oli.

Arvostatko sinä omaasi?

gapingvoid-permanent_state

Leave a Reply