Hyvä kysymys

No Comments

Sain maanantaina uuden työkaverin. Hän kysyi minulta heti kärkeen, montako uusasiakastapaamista minulla on tällä viikolla. Se oli relevantti ja yksinkertainen kysymys, johon ei ole ihan helppoa vastata.

Olen vanhan liiton mies. En juurikaan buukkaile palavereja päästäkseni vetelemään trendikästä myyntiräppiä. Tapailen ihmisiä suunnitellusti ja suunnittelemattomasti. Lounastelen. Fiikkailen. Keskustelen. Kuuntelen.

Olen huomannut, että jos tapaamisella on selkeä myyntiagenda, se suotta rajaa kohtaamisen mahdollisuuksia. Jos ei roolita palaveria ennakolta, voi huomata ajautuneensa kauas siniselle merelle – yhdessä keskustelukumppaninsa kanssa.

Tiedän, että jokaiselle tapaamiselle tulisi asettaa tavoite. En kuitenkaan osaa tehdä niin. Otan vastaan, mitä annetaan. Ja kun mieli on avoin, usein saa enemmän kuin uskalsi edes odottaa.

 

fika_47202079

Leave a Reply