Tomi Björckin siisti someraivo

No Comments

Tomi Björck on Suomen mediaseksikkäin kokki. Kaiken sen lisäksi hän on kiistattoman pätevä ammatissaan. Olen nauttinut hänen ravintoloissaan aina erinomaisesta ruuasta ja palvelusta.

On kiehtovaa, miten hän sai tänään paskaa visiiriin tasapuolisesti molempien iltapäivälehtien verkkosivuilla. Ilta-Sanomat uutisoi viranomaisten tutkivan huippukokki Tomi Björckin Gaijinissa mahdollisia ruokamyrkytyksiä. Iltalehti kertoo, miten huippukokki Tomi Björck haistatteli ravintolakriitikolle twitterissä.

Radio Suomessa pyörii legendaarinen Kansanradio, johon kansan syvät rivit ovat kymmeniä vuosia voineet jättää yleisönosastopurkauksensa audiona. Verkko tappaa radiotähdet. 2010-luvulla todelliset aivopierut päästetään Vauva.fissä ja Suomi24:ssa. Nyt kun Björck on todettu ylimieliseksi alisuorittajaksi, häntä lyödään oikein urakalla.

Voin tässä julkisesti ilmoittautua kohukokin yllätyspuolustajaksi. Kun ottaa ison taloudellisen riskin ja perustaa uuden yrityksen, työllistää henkilökunnan ja tekee ympäripyöreitä päiviä, on ymmärrettävää, että kimpaantuu epäoikeudenmukaiseksi kokemastaan arvostelusta. Kritiikki kehittää, mutta sen huomaa vasta kun raivo laantuu. Silloin pyydetään anteeksi.

Kiukun aiheuttaneessa arvostelussa sanottiin: ”Pisteitä vähensi palvelu, asiakkaan alistettu osa kaiken keskellä.”

Jos joku sanoisi minun työkavereistani tuollaista, Björckin kiivastuminen olisi hyttysen ininää minun raivooni verrattuna. Työtä tehdään intohimoisesti – tai ei ollenkaan. Silloin on vaarassa, että keittää yli.

Arvostelun mukaan Tomi Björckin uusi Bronda-ravintola voisi olla Jekyllin ja Hyden. Elämä on. Siksi se maistuu niin hyvältä.

Näyttökuva 2014-05-05 kohteessa 19.50.18

Leave a Reply