Avartava esikatselu

No Comments

Katsoin eilen euroviisujen esikatselun. Nelituntinen katselumaraton oli hyvin sivistävä. Erityiskiitos YLElle poikkeuksellisen hyvän studioraadin kokoonpanosta.

Euroviisut ovat lähtökohtaisesti karmeaa kuraa. 37 biisin joukossa oli 4-5, jotka kuuntelisin vapaaehtoisesti uudelleen. Lauluja kuunnellessa aika tuntuu pysähtyneen. Vain tosifani olisi huomannut jos eilisen lähetyksen sijalla olisi lähetetty parin vuoden takainen uusinta.

Päätin kuitenkin kestää koko setin. Näin eurovaalien alla on tärkeää ymmärtää, miten heterogeeninen yhteinen Eurooppamme on. Kotisohvalta on helppo nauraa Liettuan, Puolan tai Portugalin esityksille. Hihityksen keskellä tulee muistaa, että olemme kaikki eurooppalaisia. Keitä me olemme nauramaan muille? Kaupunkilomilla kansainvälisen ketjuravintolan lounas maistuu samalta kaikkialla. Unionissa talous yhdistää meitä, kansallinen kulttuuri erottaa. Viisut paljastavat mitä omintakeista pinnan alta löytyy. Mikä Eurooppa se sellainen olisi, jossa kaikki näyttäisivät samalta?

 

product_74232_1_orig

Leave a Reply