Rintamalinjoja

No Comments

En jaksaisi nyt Eurobookia ja Twitteuria. Vielä kuukausi eurovaaleihin ja some tursuaa yli vaalipropagandaa. Kieli ruskeana mennään. Kärppien Suomen mestaruus sai vilpittömät onnittelut tasapuolisesti kaikilta ehdokkailta. Puolen Suomen joukkueesta tuli koko Suomen joukkue. First we take Oulu, then we take Brussels.

***

Eilen kerroin käyttäväni ruuanlaitossa toisinaan pakastesipulikuutioita. Ruokahipsterit kauhistuivat kollektiivisesti, kun en pilko arkibologneesini joukkoon tuoretta. Rosala Bagaren tekee erinomaista saaristolaisleipää. Ovatko leipomon valmiiksi muotoilemat ja viipaloimat cocktailpalat sipulikuutioiden veroinen pyhäinhäväistys?

***

Vastakkainasettelun aika ei ole ohi. Puutarhoissa on jäljellä selkeät rintamalinjat: kesäkukat yhtäällä, hyötykasvit toisaalla. Omalta osaltamme olemme päättäneet purkaa siilot. Aitaa olemme kasvattaneet jo vuosia herukkapensaista. Tänä vuonna muutamme nurmikon ja sora-alueen rajaavan perennamaan yrttitarhaksi. Neljä metriä timjamia. Kesäsateen jälkeen puutarhamme valtaa huumaava tuoksu.

 

WP_20140426_003#1

Leave a Reply