Luottamuspula

No Comments

Pirkko Ruohonen-Lerner (♀) avasi suunsa. Ja kun persu puhuu, paskaa tuppaa tulemaan. Ruohonen-Lernerin uusin one-lineri on eeppistä materiaalia:

“Kannattaa mieluummin palkata nuoria miehiä kuin nuoria naisia.”

On melkoinen jytky mahduttaa yhden väitteen lauseeseen kaksi virhettä. Ensinnäkään sukupuoli ei määrittele ammatillista pätevyyttä. Sitä ei tee myöskään ikä.

Ruohonen-Lerner on muutamassa vuodessa menettänyt äitiyslomalle naisavustajiaan eivätkä sijaisetkaan ole viihtyneet. Kansanedustaja valittaa luottamuspulaa. Kai edustajankammiossakin on peili. Katso kuvastimeen, persu: Luottamuspulan kohde löytynee sieltä.

Suomi ei käänny nousuun populistisella persuiluilla vaan rohkealle etunojalla. En ole kansanedustaja, olen mainosmies. Editoinkin Ruohonen-Lernerin lauseen voittavaan muotoon:

“Kannattaa mieluummin palkata nuoria miehiä kuin nuoria naisia.”

Olen tainnut palkata muutaman kymmenen ihmistä Persu-Pirkkoa enemmän. Joukossa on ollut monia työsopimuksen allekirjoituksen jälkeen uusia veronmaksajia synnyttäneitä nuoria naisia. He ovat tulleet äitiyslomaltaan takaisin emmekä ole kokeneet luottamuspulaa puolin emmekä toisin. Toisaalta nuorten äitien perspektiivi laajenee. Kun hoitaa lasta kotona, sellaista ei jaksa ehkä katsella esinaisenaan, Pirkko.

Leave a Reply