Oligarkki vai kepponen?

No Comments

Olen seurannut sivusilmällä humanitaarisesti paheksuttavia Sotshin talvikarnevaaleja. Kisat ovat maksaneet 33 miljardia euroa, mutta budjetista ei kuulemma ole riittänyt palkkarahoja rakennusmiehille. Pompöösit kisajärjestelyt eivät ole omiaan ajamaan olympialaisten tarkoitusta kansakuntia yhdistävänä tapahtumana.

***
Tabuja on maailmassa vuosi vuodelta vähemmän. Suomessa olympiauimari tuli tyylikkäästi kaapista ja homovapaassa Sotsissakin bailataan gay-klubeilla kannat katossa. Mutta miten sujuu oligarkeilta homodisko?

***

Miten määritellään urheilu? Onko esimerkiksi curling-urheilua? Minun mielestäni ei ole. Kyllä urheilussa nyt pitää edes hiki tulla. Suomen kielen sana urheilu perustuu joko adjektiiviin urhea tai tämän kantasanaan urho. Olympialaisissa on curlingin lisäksi monta lajia, joissa ei tarvita urheutta.

***

Maailma muuttuu. Kun trendikäs lumilautailu houkuttelee pariinsa potentiaaliset maastohiihtäjät, on ymmärrettävää, että urheiluperhettä laajennetaan. Suomessa vuoden urheilijaksi valitaan silti varmasti vielä 2050-luvullakin vuoden vähiten huono keihäänheittäjä. Norjassa urheilutoimittajat äänestivät vuoden urheilijaksi Magnus Carlsenin. Hän on tuore shakin maailmanmestari.

 

978x

Leave a Reply