Elämä ei aina ole parasta huumetta

No Comments

Philip Seymour Hoffman kuoli viikonloppuna heroiinin yliannostukseen. Suomessa lahjakkuus tapetaan viinalla, isossa maailmassa huumeilla. Huumeet vievät nopeammin. Jää kauniimpi ruumis. Hoffmanin edeltäjät Heath Ledger ja River Phoenix olivat tavattoman kauniita kuollessaan.

En yhtään ihmettele supertähtien huumeidenkäyttöä. Taiteen tekeminen on heille intohimo. Työtä tehdessään he paljastavansa itsensä muiden arvostelulle. Heidän uransa on yhtä hyvä kuin viimeinen työ. Jos se on huono, se saattaa jäädä viimeiseksi. Päihteet antavat mahdollisuuden unohtaa.

Sosiaalinen media auttaa ymmärtämään taiteilijoiden painetta. Yksikin väärä postaus, lausunto tai tyylimoka voi altistaa miltei kenet tahansa kohtuuttomalle vihapuheelle. En olisi niinkään huolissani yhteiskunnan taloudellisesta eriarvoistumisesta kuin sosiaalisesta. Vahvat pitävät ääntä, heikot vaikenevat. Vihaajat vihaavat.

Olen vahva: Kerron pyytämättäkin, mitä minulle kuuluu. Ja kysyn usein muidenkin kuulumisia. Harvemmin maltan kuunnella vastauksia. Usein taidan tohkeissani puhua vastausten päälle.

Leave a Reply