Kuoleva kanta

No Comments

Kävin tänään Turun Skanssin K-raudassa. Jo ennalta tiesin, että se ei tulisi olemaan miellyttävä käynti. Kauppa on niin valtavan kokoinen, että siellä liikennöidäkseen tarvitsisi golf-kärryn. Jalat eivät tahdo kantaa pääovelta hallin keskivaiheilla sijaitsevalle ruuviosastolle.

Tarvitsin vain kymmenisen 12 mm:n puuruuvia. Ruuviosasto on parisataa metriä sisäänkäynniltä. Satojen ruuvivaihtoehtojen joukosta ei löydy ristipääkantaisia. Ahdistus alkaa vallata mielessäni alaa. Happi alkaa loppua. Paniikkihäiriön ensioireet.  Samassa ihme tapahtuu ja kohtaan spontaanisti myyjän. Hän on valmis palvelemaan heti.

MINÄ: ”Onko näitä 12 millin ruuveja ristipääkantaisina?”

HÄN: ”Ristipää on kuoleva kanta. Kyllä nämä ovat kaikki nykyään torxeja.”

Valitsen tusinan torx-kantaisia ruuveja ja lähden siirtymään jalat maitohapoilla kaupan työkalukortteliin torx-väännintä valitsemaan. Hyllyvälin 9-4 piikeistä löydän 15 hyllymetriä ristipääruuvimeisseleitä. Mitä niillä on tarkoitus ruuvata? Voiko ne maksaa markoilla?

 

torx

Leave a Reply