Megatrendien ryöstökalastus

No Comments

Ruuanlaitto on mitä mukavinta. Television vuosituhannen alussa yleistyneet ruokaohjelmat olivatkin Patakakkoseen tottuneelle raikasta katsottavaa. Kotoilu nousi megatrendiksi. Televisiokanavat täyttyivät läpisponsoroiduista sisustus- ja ruokaohjelmista.

Vuosittain Seinäjoella valittiin aikanaan tangokuningatar ja –kuningas. Vauhtisokeudessaan järjestäjät sysäsivät liikkeelle tangoinflaation. Harva meistä osaa nimetä yhtään kymmenen viime vuoden voittajista.

Oma maljani on valunut yli äitelien ruokahöttöjen kohdalla. On helppoa arvostella jotakin, mitä ei ole nähnyt. AVAn uusi ruokasarja Meidän safkaa on karkottanut minut pelkillä trailereillaan. Voin näkemättäkin kuvitella, miten sarjauutuus suoltaa kiireettömän seesteisiä tuokiokuvia Nuuksiosta, Hiittisiltä ja Etu-Töölöstä.

Ei pysty, ei kykene. Television lifestyle-ohjelmien virrassa koen jatkuvaa alemmuudentunnetta. Mietin mitä syön. Mietin jopa sitä, miltä kotonani näyttää. Mutta en elä syödäkseni. Enkä tingi ruuasta säästääkseni design-tuolia varten. Koetan miljoonien muiden suomalaisten kanssa selviytyä arjesta ilman tunnontuskia. Minun kaltaisteni elämä ei ole televisio-ohjelman arvoista.

Leave a Reply