Täydellinen elämä

No Comments

Olin eilen työviikosta melkoisen väsynyt. Päivät venyivät iltaan ja eilen kotiuduin töistä jo kolmelta. Kävin ruokakaupassa ja lähdin lenkille. Pukeuduin liian kevyesti ja oloni oli kiusallisen viluinen koko puolentoista tunnin lenkin ajan.

Kotiin päästyäni laitoin perheelle tomaattista kalakeittoa. Se oli erinomaisen hyvää, mutta vaati odottelua. Olen ennenkin huomannut, että perunat, porkkanat ja sellerit kypsyvät tomaattiliemessä paljon hitaammin kuin pelkässä vedessä. Pitää muistaa ensi kerralla.

Katsoimme Voice of Finlandia. Se oli ihan kiva. Sen jälkeen katsoimme American Idolin. Sen uusvanha tuomarikolmikko oli mainio. Varsinkin Harry Connick jr oli ratkiriemukas, JLo kaunis ja Keith Urban ihmisläheinen. Minkälaistahan musiikkia mies tekee? Pitää kuunnella Spotifysta.

Vaikka on lauantai, heräsin seitsemän jälkeen. Pojat kai ovat kotona. En käynyt eteisessä laskemassa kenkiä vielä, joten en tiedä, ovatko poikien tyttöystävät  meillä. Pitäisi käydä katsomassa, jotta osaa mitoittaa aamupalan oikealle väkimäärälle. Ja etten tule suihkusta liian vähissä vaatteissa. Tämä on totuttelemista.

Vanhempi lapsi on muuttamassa omilleen opiskelija-asuntoon. Mietin, että maltanko ostaa hänelle uuden ruokapöydän lampun. Yki Nummen Kupla olisi tarjouksessa 159 euroa. Se olisi hieno, mutta opiskelijalle liiankin hieno. Annanko Fransin seinille kotoa mukaan viemisiksi taidetta? Sitä on täällä liikaakin, mutta en malttaisi luopua yhdestäkään.

Vaimo lupasi siivota. Lähden pois kotoa siksi aikaa. Imurointi ahdistaa minua. En tiedä miksi. Eikä meillä edes ole likaista. Sekaista on. Lattialla on kasoissa kirjoja ja lehtiä. Olohuoneen pöydän kukatkin ovat nörpällään. Ostan uuden nipun jos muistan. Vien samalla tyhjät pullot.

Tänäänkin pitää syödä jotakin. Eilisen keiton jämät voi lämmittää huomenna. Lapset ja vaimo pitävät broilerista, minä sitruunasta. Sitruuna-broileri –pasta? Kookosmaidolla vai mascarponella? Penneä vai spagettia? Vaikka on vapaapäivä, miksi koko ajan pitää tehdä päätöksiä? Mikä se ajopuuteoria olikaan? Kuulostaisi hyvältä vaihdoehdolta.

Illalla on lauantaisauna. Olen hieman kyllästystynyt eucalyptus-saunatuoksuun. Mitä muita niitä on kuin se iänikuinen terva? Illalla tulee Putous. Se on ihan kiva. Mutta jotenkin tykkään siitä Uuden musiikin kilpailustakin. En yhtään tiedä miksi. Jotenkin ne puolituntemattomat esiintyjät ovat niin söpön tohkeissaan kaikesta.

Tänään toisaalta voisi mennä elokuviin. Ei tule käytyä juuri koskaan. The Wolf of Wall Street menee vihdoin päivällä, jotta minäkin iltaunisena jaksaisin pysyä hereillä. Mutta samaan aikaan markkinoille on tullut 12 years a Slave ja Tarja haluaisi taatusti nähdä sen. Ehkä elokuvapäivä on huomenna.

Tätä kirjoittaessa kuuntelin Keith Urbanin uutta Fuse-levyä. Se oli harmiton. Sitä kuunnellessa ei alkanut tehdä mieli Amerikkaan. Daughtry toimii siinä tehtävässä aina pomminvarmasti. Jos nyt kokee tarvetta haikailla ison veden taakse. Täälläkin on ihan hyvä.

 

0153

Leave a Reply