Ensimmäisen portaan enkelit

No Comments

Tänään on vuoden yksi ahdistavimmista päivistä. Laatumediatkin huutavat viime vuoden verotietoja. Kateuden ja tirkistelyn kiima jättää alleen todelliset uutiset: ulkoministeriömme vakoilutapaus ja VR:n veturimiesten laiton (ja miljoonia työnantajille maksava) lakko eivät mahdu tänään uutisten TOP 10:een.

Tänään uutisia ovat Johanna Tukiaisen ja Martti Alahuhdan veroäyrit. Tänään menestyneiden yrittäjien elämätyö revitään auki. Se on väärin.

Olen iloinen jokaisen yrittäjäkollegani jokaisesta eurosta. Jos jotkut kadehtivat menestystä, annan heille yhden vinkin: Teilläkin on oikeus yrittää. Se ei tule olemaan helppoa. Vain parhaat menestyvät. Ja matkalla menestykseen työntekijöiden etu pitää asettaa satoja kertoja oman edun edelle. Riskin kantaa yrittäjä.

Ilman uutta yrittäjyyttä Suomi ei voi hyvin. Olen ollut näkevinäni, että viime vuosina asenne yrittäjyyttä kohden on muuttunut positiivisemmaksi. Se on muuttunut erityisesti nuorten keskuudessa. Jos asenne muuttuisi positiivisemmaksi myös viranomaisten ja poliittisten päättäjien keskuudessa, olisimme kansakuntana uuden menestyksen ensimmäisellä portaalla.

Matka huipulle ei ole koskaan helppo. Ja aina se ei edes onnistu. Tärkeintä ei ole päämäärä vaan matka. Yrittäminen jo itsessään on kunnioitettavaa.

 

RichardTipsHat

Leave a Reply