Iso talo ja nallemeri

No Comments

Olin tänään Linnateatterin CHOICE!-musikaalin ensi-illassa. Menin kutsun saaneena. En tiennyt, mitä odottaa.

Esitystä oli markkinoitu hiphop-musikaalina. Minulle se näyttäytyi enemmänkin kokoelmana sketsimäisiä puheosuuksia ja musiikkia. Esiintyjinä oli läpileikkaus monikulttuurista turkulaista nuorisoa. Kuka tahansa esiintyjistä olisi voinut olla lasteni ystävä. Muutama varmasti olikin.

Puheosuudet olivat kuin koulun kevätjuhlasta. Musiikki oli ammattimaisempaa. Vähäeleinen lavastus heräsi eloon musiikkikappaleiden aikana. Vangitsevinta oli live-esitysten välissä esitetyt nuorten videohaastattelut. Ne olivat riipaisevan alastomia ja aitoja. Yksi rankan teini-iän eläneistä tytöistä kertoi, että hänen unelmansa on aikuisena saada iso talo ja siinä huone, jossa on allas täynnä pehmoleluja. Nallemeri. Absurdi unelma. Siksi niin tärkeä.

Naiivit ja opetusmaiset puheosuudet, hyvä musiikki ja videoiden oikeat ihmiset roolien takana; nuorten elämän koko kirjo parissa tunnissa. Kokonaisuus kosketti minua syvältä.

Olen aina ollut sitä mieltä, että hyvä show päättyy konfettisateeseen. Paperilennokitkin näyttivät toimivan. CHOICEn voi nähdä vielä huomenna, torstaina ja perjantaina. Mene, jos haluat ymmärtää nuoriamme. Mene, jos Sinulla on sydän paikallaan.

 

choice_vaaka-1024x526

 

 

 

Leave a Reply