Taideteos

No Comments

Kutsukaa minua miksi tahansa, mutta älkää sivistymättömäksi.

En rakasta tiloja. En neliöitä. En kuutioita. En seiniä. Näen seinät mahdollisuutena ripustaa. Näen lattiat alustana kirja- ja levykasoille. Kirjahyllyissäni ei ole yhtään matkamuistoa. Ei niihin edes mahtuisi. Ne on ahdettu täyteen luettuja kirjoja. Ajan kuluttamaan seinää ei tarvitse maalata. Kolhun voi peittää uudella taululla. En kiinny rahaan. Näen sen vain pakollisena vaihdannan välineenä. Sen voi vaihtaa sivistykseen. Raha on kuluvaista. Sivistys pysyvää.

Toimistomme muuttaa perjantaina. Tänään otin työhuoneeni seiniltä pois kaiken sinne kerääntyneen. Tyhjensin kirjahyllyni. Jäljelle ei jäänyt mitään. Näin ympärilläni pelkkää onttoutta.

Joskus joutuu onttoon tilaan tahtomattaankin. Olen istunut seurueessa, jonka jäsenten ainoalta tuntuvia ajureita ovat valta ja raha. Jos esiin nousee sivistystä, se on päälle liimattua. Silloin sulkeudun omaan kuplaani ja mietin uusia kappaleita elämäni kokonaistaideteokseen.

Joskus tuntuu, että tästä elämästä selviytyminen on taidetta sinänsä.

 

GO_bookshelf1

Leave a Reply