Maalla, merellä ja ilmassa

No Comments

Kukaan ei ole profeetta omalla maallaan. Eikä merellä. Tästä olemme saaneet osoituksen tällä viikolla.

Amerikkalainen suklaapatukkamiljardööri Forrest Mars Jr (aika hauskaa, että kaveri on pysynyt juniorina, vaikka on 80 v) vierailee tällä viikolla Suomessa. Hän on parkkeerannut purtensa Savonlinnaan ja järjestänyt 200 hengen yksityisbileet Olavinlinnassa. Juhlat huipentuivat ilotulitukseen, jota paikkakuntalaiset kuvasivat upeammaksi kuin kaupungin juhlapäivänä. ”Hieno mies”, Saimaa rannalla ihastellaan, ”tervetuloa toistekin.”

Turussa odotellaan Airistolle ankkuroituneen seinänkiinnikemiljardööri Reinhold Würthin rantautumista torvisoittokunta duuriin viritettynä.

Jos suomalainen Seppo Suklaapatukka tai Riitta Ruuvikauppias tekisi kuten Mars, lehtien lööpit kirkuisivat, miten miljonäärit ampuvat rahaa taivaalle ökyjahdeiltaan, vaikka Hurstin leipäjono senkun pitenee. Samojen lehtien pääkirjoituksissa kysellään, mistä Suomeen saataisiin työpaikkoja luovia kasvuyrittäjiä.

 

Leave a Reply