Jalkautuminen todellisuuteen

No Comments

Vaikka olisi käytettävissä kaikki mahdollinen teoreettisesti opiskeltava tieto, se ei korvaa kokemuksellisen tiedon puutetta. Ihminen, joka ei koskaan ole nähnyt värejä, ei voi pelkän teoriatiedon perusteella tietää, miltä värit näyttävät.

Voin teoriassa tietää, miten valon fotonit vaikuttavat verkkokalvoni soluihin ja miten aivot keskimäärin reagoivat eri väreihin. Mutta vain kokemalla esimerkiksi verenpunaisen fysikaalisen maailman kautta, voin ymmärtää, miten se minuun vaikuttaa.

Kokemus tarkoittaa sellaisia tietoja, kykyjä ja taitoja, joita ei ole hankittu teoreettisen opiskelun kautta, vaan vuorovaikutuksessa fysikaaliseen todellisuuteen.

Olen verrattain aktiivinen sosiaalisessa mediassa. Se antaa minulle virtuaalisen ja vinon kuvan todellisuudesta. Täydennän maailmankuvaani törmäilemällä fysikaalisessa todellisuudessa. Käyn pari kertaa kuussa puhumassa eri tyyppisissä tilaisuuksissa. Menen kun pyydetään. Puhun yrittäjille, opiskelijoille, vähittäiskaupan osastonhoitajille, ekonomeille, vierasvenesatamien pyörittäjille.

Toivottavasti annan heille jotain. Edes vähän väriä harmauteen. Aivan varmasti saan paljon. Saan kuulla näkemyksiä, mielipiteitä, kokemuksia ja – hyviä kysymyksiä. Saan ainutkertaisen mahdollisuuden jalkautua todellisuuteen. Se on korvaamatonta.

 

blood-red-misty-design

 

.

Leave a Reply