Uusi lehti on kääntymäisillään

1 Comment

Eilen käänsin uuden lehden elämässäni. Tai paremminkin hankin option sen kääntämiseen.

Minun on paljosta kiittäminen ystävääni Jari Tammea. Nyt tuoreimpana kiitoksen aiheena on hänen panoksensa kesäkirjalistaani. Kun kysyin ystäviltäni Facebookissa, mitä minun tulisi tänä kesänä lukea, Jari vastasi: ”Mikset vihdoin Knausgårdin Taisteluani?”

Olen aina unelmoinut oman kirjan kirjoittamisesta. Aihe vain on puuttunut. Myöhemmin osoittautunee, että puuttuu myös riittävä taito kirjoittaa ja sitä myötä kustantaja. Ne ovat seuraavat haasteet voitettavaksi. Taisteluni jälkeen minulla on aihe. Miksen ole ennen ymmärtänyt sitä?

Kirjoitan itsestäni.

Minulla on kaksi kirjailijalle elintärkeää perusominaisuutta: mielenkiintoinen elämä ja häkellyttävän hyvä muisti. Miten saan niistä kudottua tarinan ja loogisen jatkumon? Se voi olla tekemätön paikka. Pitää kai löytää kustannustoimittaja. Jollen löydä, kirjoittamiseni menee terapoimisen piikkiin. Molempi parempi.

Lapset ovat kasvaneet. Minulla on vihdoin aikaa. Minulla on aihe. Minulla on tyhjä muistikirja ja geelikynä. (En tiennyt sellaisia olevan edes olemassa.) Ja minulla on päässäni jäsentynyt tapa alkaa kerätä muistoja. Minulla on tulevaisuus, jonka perustan muistoni rakentavat.

Syntyykö niistä kirja? Sitä en tiedä. Mutta olen varma, että projektistani syntyy entistä parempi elämä ja itsetuntemus. Ei sekään tässä iässä olisi hassumpi asia.

 

moleskine-kindle-1

One Comment (+add yours?)

 1. Janne Saarikko
  heinä 24, 2013 @ 06:36:37

  Hyvä, eikun kirjoittamaan.

  Kustantajaakaan et tarvitse, ainoastaan taittajan. Muut hoituu vaikka tuolta. http://www.bod.fi

  Se on vaan itestä kiinni, näin nykyaikana. 🙂

  Aurinkoa ja vettä kuivuneelle nurmikolle.

  Vastaa

Leave a Reply