Saranat

No Comments

Tämä on erilainen kesäloma. Siinä on opettelemista.

Olen todennut monesti ystävillemme, että meillä eivät saranat ole ulko-ovissa turhaan. Kesäisin meillä onkin tapana pitää ovia apposen auki, jotta niitä ei koko ajan länkytettäisi. Sen verran reippaasti kansaa lappaa sisään ja ulos.

Mökillä kauppamatkaa on reilut 10 km suuntaansa. Reissua ei viitsi tehdä kovin usein. Pari kesää sitten hankin muiden ostosten yhteydessä kahdeksan litraa maitoa. Kun illalla piti alkaa tehdä lättytaikinaa omille vieraille, maito oli loppu. Poikamme olivat kutsuneet kuusi kaveriaan mökille. Miten teinipoikien nenä tietyssä iässä haistaakaan tuoreen maidon? Räiskäleet jäivät tekemättä.

Tänä vuonna saatamme viettää aikaa mökillä vaimon kanssa kahdestaan. Osaammeko suurtalousannoksiin tottuneina edes tehdä ruokaa kahdelle? Vanhempi pojista lähtee maanantaina armeijaan ja vuotta nuorempi valitsee mieluummin urbaanin sykkeen ja kaverit kuin löhöilyn raikkaissa merituulissa.  ”Eihän siellä ole edes salia!”  Tosin veikkaan, että jos kelit lipsahtavat helteen puolelle, rannan ja vanhempien ylläpitämän noutopöydän houkutus käyvät kestämättömiksi.

Kävin tänäänkin kotona herätessäni ensitöikseni tökkäämässä ulko-oven apposelleen. Ajan kulun tunnistaa myös eteisen kenkähyllystä. Vielä vuosi sitten eteisessä oli sikin sokin poikien ja heidän kavereittensa Consseja kokoluokassa 43-48. Nyt järjestys on parantunut ja rivissä on kaksi paria varsin pieniä ja pastellinsävyisiä kenkiä.

Ei se väärin ole;)

 

7003313587_8fa4344c85_b

 

 

Leave a Reply