Latteus

No Comments

Ennen kuin pystyy rakastamaan muita, pitää pystyä rakastamaan itseään, sanotaan. En muistaisi, että minulla olisi ollut koskaan ongelmia tämän pääkohdan kanssa. Itsensä rakastaminen ei ole itserakkautta. Se on enemmänkin uskollisuutta itselle ja omien rajojen tunnustamista.

Informaation määrä kasvaa vuosittain 40 %. Jos on päässyt saavuttamaani 48 vuoden kunnioitettavaan ikään, omaksuttu tiedon määrä on valtava. Siellä fakta ja fiktio ovat suloisessa sekamelskassa pään sisäisellä kovalevyllä. Tällä elämänkokemuksella tuorekaan mielipide ei voi olla enää puhtaasti objektiivinen.

Olen miettinyt faktan ja fiktion välistä eroa. Se on kuin taitoluistelussa taiteellisen vaikutelman ja teknisen suorituksen arvostelu. Ilman teknistä osaamista ei voi luoda taiteellista vaikutelmaa. Vain tekninen taituruus antaa vapauden luovuudelle. Täydellisen teknisen suorituksen seuraaminen ilman taiteellisuutta kyllästyttää. Kuka lukee iltaisin manuaalia ennen nukkumaan menoa?

Luovuus vai tekniikka? Fakta vai fiktio?

Asiakastapaamisissa olen luullut vakuuttavani ostajan enemmänkin innostuksellani ja luovuudellani kuin asiantuntemuksellani. Olen saattanut olla väärässä. Kirjoitin LinkedIn-profiilini vasta pari viikkoa sitten. Tein sen lähinnä palveluksena itselleni, mutta saatuani sen aikaiseksi, olen liittänyt sen linkiksi kaikkiin sähköposteihini. Esittely on kovin vaillinainen enkä tiedä, onko kukaan sitä edes lukenut. Toisaalta kukaan ei ole myöskään ainakaan ääneen ihmetellyt, että saatan oikeasti myös jotakin jostakin tietää enkä vai uskotella tietäväni.

Tiedän, miten asiat tehdään teoriassa. Kiksit saan kuitenkin teorioiden soveltamisessa käytäntöön. Tuhannet toistot antavat varmuuden toimia myös poikkeustilanteissa. En ole valioliigahyökkääjä tai neurokirurgi. Olen mainosmies. Siksi edellä kirjoitettu saattaa kuulostaa latteudelta. Mutta ei se ole latteus. Se on fakta. Me ollaan asiantuntijoita kaikki, kun toisten silmin katsotaan. Omat silmät ovat usein kriittisimmät. Onneksi. Vain se motivoi omaksumaan uutta.

Leave a Reply