Talvi yllätti autoilijan

No Comments

Ville Niinistön Focus on ollut kateissa. Tai ainakin se unohtui talveksi eduskunnan parkkihalliin kesärenkaineen päivineen. Ympäristöministeri tunnusti käyttäneensä Ruotsin kilvissä ollutta exänsä autoa satunnaisesti ilman haltijan mukanaoloa. Ruotsiin rekisteröidyn auton käyttäminen rikkoi suomalaista autoverolakia.

Kauppalehden mukaan Niinistö kertoo soittaneensa tänä aamuna tulliin selvittääkseen velvoitteensa. Tullin ajoneuvoverotuksesta vastaavan viranomaisen mukaan Tullin käytäntönä on, että tällaisessa tilanteessa suomalaisia neuvotaan tekemään jatkossa toimenpideilmoitus väliaikaisesta auton käytöstä, jos satunnaista tarvetta ilmenee. Taannehtiviin toimiin tämänkaltaisessa vähäisessä käytössä ei ryhdytä. Ministeri pääsi kuin sakka Talvivaaran altaasta.

Tunnustusten puuskassa ympäristöministeri paljasti saaneensa Hybridi-Lexuksensa ratissa 18 päiväsakkoa. Maaliskuisen kaahauksen raskauttavia asianhaaroja olivat auton merkki ja se, että lapset olivat mukana. Niinistö kertoi, ettei ollut saanut ennen sakkoja.

Voimme kiittää mediaa valppaudesta. Nyt taas yksi ministeri on käsitelty ja inhimillisyys paljastettu. Kohta mediaan ei muuta mahdukaan kuin poliitikkojen ja päättäjien proaktiivisia tunnustuksia.

Joskus saksalaishenkisestä jalkapallosta on sanottu, että virheitä vältellessään se on konemaista. Lausuja tarkoittaa, että pelitapa on tylsä ja mielikuvitukseton. Sellaisiako edustajia haluamme itsellemme?

Leave a Reply