Pidä huolta itsestäs ja niistä, jotka kärsii

No Comments

Kävin aamulla Kupittaa Citymarketissa. Loistava kauppa, mutta sen aulatiloissa silmiini pisti räikeä epäkohta. Raha-automaattiyhdistyksen peliautomaatteihin (K18) oli jono ennen aamuyhdeksää. Pelaajien keski-ikä oli arviolta >70 vuotta.

Uskomatonta kaksinaismoralismia päättäjiltä ummistaa silmänsä kymmenien tuhansien vanhusten peliriippuvuudelta. RAY pauhaa olevansa vastuullinen toimija, mutta kaikkea vielä. Se imuroi vähävaraisten vanhusten eläkerahat ja toimeentulotuet. Valtio siirtää rahaa taskusta toiseen. Mielestäni tällainen valtion sisäinen tulonsiirto tulisi huomioida budjeteissa.

Pelikoneet on kielletty niiden riippuvuutta aiheuttavan luonteen takia alle 18-vuotiailta. Ehdotan, että ne kielletään kaikilta. Automaatteihin tulee 75 prosentin alalle liimata varoittavia kuvia peliriippuvuuden vaikutuksista. Peliriippuvuus tappaa tai ainakin aiheuttaa kohtuuttomia kärsimyksiä.

Konkreettisena ehdotuksena esitän, että pelikoneita ei saisi pelata ilman pelipassia. Kone tunnistaisi pelaajan ja jos hän on esimerkiksi yhteiskunnan toimeentulotukien saaja, automaatit olisivat käyttökiellossa. Kuulostaa holhoukselta? Hyvä, sillä juuri sitä se olisikin. Holhouksen vastakohta on heitteillejättö.

 

Leave a Reply