Reittipisteitä

No Comments

Olin lenkillä. Eilisen illan ja yön aikana Turussa oli satanut vajaat 10 cm lunta. Kevyenliikenteenväylät olivat kuin kesäkunnossa. Kotikaupunkini tekee vuodesta toiseen lumityöt esimerkillisesti.

Omakotialueilla kaupungin kunnossapitoon luotetaan liikaakin. Monen omakotitalon pihoista lumet oli työnnetty jo kertaalleen puhtaaksi auratulle kadulle.  Sitten sohjosta syytetään kaupunkia.

Lenkin aikana vastaan tulee yhtä paljon koiria kuin ihmisiä. Aika monessa tapauksessa koirat ulkoiluttavat emäntäänsä tai isäntäänsä. Omistajat katsovat voimattomina koiriensa säntäilyä. Se ei ole kummankaan osapuolen etu.

Jouluvalojen asentaminen tulisi säätää luvanvaraiseksi. Kauniit pihapiirit pilataan kylmän sinisävyisillä tuikkunauhoilla. Vallalla on käsitys, että määrä korvaa laadun. Vuoden megatrendi on Clas Ohlsonin maksikokoinen paperitähti.

On kiva purnata epäolennaisista asioista. Silloin tietää, että asiat ovat ylipäätään aika hyvin. Ja vaikka ne olisivat huonostikin, asenne ratkaisee. Vastoinkäymisille voi antaa niiden ansion mukaan. Niin kuin Pekka tekee.

Leave a Reply