Hyvä yritys ei aina riitä

No Comments

Olen ollut yrittäjä käytännössä koko aikuiselämäni. Viimeiset kolme vuotta olen työskennellyt yksinyrittävänä konsulttina. Töitä on ollut enemmän kuin ehdin tehdä.

Yksinyrittäminen on ollut palkitsevaa ja turhauttavaa. Oman onneni seppänä olen voinut valita itseäni kiinnostavimmat projektit. Mutta töiden hallinnointiin kulunut työmäärä on ollut paljon suurempi kuin mitä osasin arvioida. Ja kun työ on tehty ajallaan ja laskutettu, asiakkailla on ollut vakavia ongelmia laskujen maksamisessa. Pienyrittäjä tuntuu olevan laskujenmaksuhierarkiassa aina kasan pohjimmainen.

Aika aikaansa kutakin. Vuoden alussa aloitan taas palkkatyöläisenä. Päivätyön ohella jatkan aloittamissani luottamustehtävissä: Hallituspaikat ja advisory boardit tuovat tärkeää perspektiiviä  palkkatyöhön. Ja päinvastoin. Takkiani en aio kääntää, mutta jatkossa saan taas istua pöydän kummallakin puolella.

Leave a Reply