Olen eri ihminen kuin Vuokko Hovatta

No Comments

Vuokko Hovatta sanoi Me Naisten haastattelussa, ettei haluaisi olla uudelleen 25-vuotias. Annettakoon Hovatalle anteeksi. Hän on vasta 40-vuotias ja minua seitsemän vuotta nuorempi eikä näin voi tietää mistä puhuu.

Itse kääntäisin ilman mitään tuskaa kelloani taaksepäin yhden sukupolven verran. Viikonloppuna kuulin lukuisia ikäisteni puheenvuoroja. Niiden jäljiltä heräsin kuuntelemaan nuorten näkemyksiä samoista asioista.

 

PLUSSAT JA MIINUKSET

Keski-ikäiset

+ elämänkokemus

– maneerit

– saippuamaisuus

– fokuksen puute

– valmistautumattomuus

– rutiineihin nojaaminen

– siiloissa viihtyminen

– intohimottomuus

 

Nuoret

+ erinomainen valmistautuminen

+ siiloutumattomuus

+ usko muutokseen

+ raikkaus

+ kyky keskittyä olennaiseen

– perspektiivin puute

– jotkut särmät turhan teräviä

 

Vuokko Hovatta on lipsahtanut keski-ikäisten seuraan, eikä edes halua sieltä pois. Kerkko Koskinen Kollektiivin uusi levy on erinomainen, mutta se on vain keski-ikäisten hiottu ja mahtipontinen tulkinta nuoren Vuokon Ultra Bra –kaudesta. Ajasta, jolloin sanomisen sisältö oli muotoa tärkeämpi.

 

 

Leave a Reply