Hyppy tuntemattomaan

No Comments

Uin mielestäni ihan kohtalaisesti. Olen elävä esimerkki siitä, että suomalainen uimataito taitaa olla samanlainen myytti kuin taito ajaa autoa. Yli 80 % suomalaisista on mielestään keskivertoa parempia autoilijoita;) Aloitin maanantaina aikuisten uimatekniikkakurssin. Kymmenessä minuutissa tuli selväksi, että olen uimarina aloittelija.

Sahaamme 25 metrin allasta eri tyyleillä edestakaisin tunnin päivässä. En pidä itseäni kovinkaan huonokuntoisena, mutta uimatunnin jälkeen olen totaalisen puhki. Vesi kannattaa, sanoo opettajamme Mia. Pysykää rentoina. Muistakaa hengittää.

Tänään ohikiitävän hetken uin. Olin jotenkin sinut veden kanssa. Vesi kannatti. Muistin hengittää. Onnen tunne kesti 25 metriä. Paluumatkalla iski vauhtisokeus ja tekniikka hajosi. Opettajamme lohdutti, että kun tyyli on löytynyt, uintikunto paranee vain harjoittelemalla.

Päätös lähteä kurssille osoittautui hypyksi tuntemattomaan. Mutta se oli ainakin tämän kesän paras päätös. Jahka kurssia käy vielä puolitoista viikkoa, luulen, että vanha koirakin oppii uimaan vaparia tyylillä. Tai saa ainakin siihen aiempaa paremmat valmiudet. 80 euroa olisi voinut sijoittaa paljon huonomminkin. Suosittelen.

 

 

 

Leave a Reply