Jos et sä soita

No Comments

Yritin eilen tavoitella suomalaisen yrityksen asiakaspalvelua. Asiakastiedon julkisten tietojen mukaan yrityksen tuoreimman tilikauden liikevaihto oli 4 miljoonaa euroa, josta 24 henkilöä työllistävälle yhtiölle kertyi komeat 670.000 euroa voittoa.

Menestys ei perustu aspan tulivoimaan.

Otin torstaina, perjantaina ja maanantaina yhtiöön yhteyttä sähköpostilla kolme eri kertaa. Vastauksia sain nolla. Semisti turhautuneena soitin heidän 010 -alkuiseen keskusnumeroonsa. Soitto meni suoraan kännykkävastaajaan: ”Valitsemaanne numeroon ei juuri nyt saada yhteyttä.”

Yrityksen Facebook-sivuilla on 23 245 seuraajaa ja siellä oli yhteydenottomahdollisuus. Kysyin kohteliaasti, että miten aspaan saa yhteyden. Sain viidessä minuutissa vastauksen, joka oli linkki heidän verkkosivujensa yhteystietoihin, eli määrätietoisesti vaikeneviin info-meiliin ja 010 -numeroon. Vastasin, että kiitos, mutta meileihin ei ole vastattu ja keskusnumerokin kääntyy kännykkävastaajaan.

Sain tähän ytimekkään, mutta informaatioarvoltaan giganttisen vastauksen: ”Hmmm…” Muutama minuutti myöhemmin vastausta avattiin: ”Keskusnumero on käännetty etätöissä olevalle työntekijälle, jonka kännykästä on akku loppu.”

***

Elämme aikaa, jolloin kasvokkaiset kontaktit ovat minimissä. Tässä ajassa olisi syytä panostaa digitaalisten kanavien toimivuuteen. Ainakin itse pyrin vastaamaan yhteydenottoihin per heti. Vaikken aina pystykään vastaamaan täydellisesti, kerron, että viesti on tullut perille ja vastaan tarkemmin myöhemmin.

Ihan viime viikkoina olen ollut huomaavinani, että etätyöskentelyn hajauttamat ihmiset ovat alkaneet kärsiä alati pahenevasta informaatioähkystä. Esimerkiksi isompien palaverien sopiminen on hankalaa, kun yhteistä aikaa etsitään epätoivoisesti Teamsien turvottamista kalentereista. Tänään huomasin, että neljä palaveria oli roikkunut sopimatta jo päiviä. Jumi purkautui, kun otin puhelimen käteen ja soitin ihmisille. Kaikki ajat tuli sovittua. Ja mikä parasta. Kaikki taisivat todeta, että kiva, kun soitit.

Oli kiva soittaa.