Hän katsoo sinua luultavasti samasta syystä

No Comments

Tuoreessa Suomen Kuvalehdessä Asta Leppä kirjoitti ikäsyrjinnästä työnhaussa. Tärkeä aihe. Koska Etsimme dynaamista persoonaa -juttu julkaistiin 50+ -kohderyhmälle kohdistetussa mediassa, syrjintäesimerkeissäkin keskityttiin pääpuolisesti vanhempien ihmisen kokemaan ikäsyrjintään. Vain kuriositeetiksi juttuun oli nostettu lyhyt kappale nuorten työuransa alussa kokemasta vähättelystä.

Itseäni huvitti yrittäjien someryhmästä nostoksi taitettu lainaus. ”Kyllä valitettavasti tarvitaan usein viisi yli viisikymppistä tuottamaan sama määrä tekstiä tietyssä ajassa kuin mitä yksi alle 30-vuotias saa aikaan.” Itse olen yli 50-vuotias. Enkä todellakaan ole hidas. Mutta sillä ei ole väliä, koska sisällön arvoa ei koskaan mitata määrällisesti vaan laadullisesti. Kokemus tuo laatua ja ymmärrystä.

Vanhenemisessa on puolensa: Ikä tuo perspektiiviä. Olin urani alkuvuodet pitkään johtoryhmän nuorin. Enää en ole;). Nuorempana minulla oli etuoikeus saada oppia kollegojen kokemusten tuomasta varmuudesta. Nyt voin jakaa kokemuksiani nuoremmille ja saan heiltä vastineeksi voimaannuttavaa idealistisuutta.

Minulla on etuoikeus työskennellä organisaatiossa, jossa jokainen on juuri oikean ikäinen. On ilo nähdä, miten virkaiältään vanhin meistä tekee parasta työtään koskaan ja miten tuorein harjoittelijamme on tiimien tasavertainen jäsen. Ymmärrän kyllä, että jokaisessa työyhteisössä ei ole näin onnellinen tilanne. Itsellänikin on sellaisista kokemuksia.

Kaikki me tunnemme eri-ikäisiä ihmisiä. Mutta työpaikka on monelle ensimmäinen ympäristö, jossa eri-ikäisillä on oikeus ja velvollisuus ponnistella samassa tiimissä yhteisen päämäärän eteen ilman ennalta-asetettuja valta-asetelmia. Se on monelle uusi ja tuntematon tilanne, jonka kohtaaminen voi aiheuttaa monensuuntaista muutosvastarintaa. Joukkueeseen on vaarana muodostua esimerkiksi sukupolviin perustuvat jakolinjat, ellei tiimin arvopohja ole yhtenäinen.

Yhtenäisyys kasvaa molemminpuolisesta arvostuksesta. Kollegaa voi arvostaa aidosti vasta, kun ensin uskaltaa arvostaa itseään. Aloita matka peiliin katsomisesta ja oman kuvajaisesi hyväksymisestä. Ja jos ja kun kuvassa on jotain puutteita, katso viereesi. Siinä on sinua täydentävä kollega, joka katsoo sinua takaisin luultavasti samoin aikein.