Kesän kirjakassi

No Comments

Loma alkaa huomenna. Aikatauluttomuus mahdollistaa pinoutuneiden kirjojen lukemisen. Miksi kesäkassissani ovat seuraavat 14 teosta?

Amin Maalouf / Valon puutarhat

Libanonilais-ranskalainen Maalouf auttaa minua toivottavasti osaltaan ymmärtämään paremmin uskontojen ja kansojen välisiä ristiriitoja/väärinymmärryksiä.

Ted Hughes / Syntymäpäiväkirjeitä

Hughesin kirjeitä itsemurhansa jälkeen myyttiseen maineeseen nousseelle vaimolleen Sylvia Plathille. Uskon kirjan olevan runoutta voimallisimmillaan.

Jhumpa Lahiri / Tulvaniitty

Olen lukenut muutaman Lahirin. Niissä yhdistyvät intialaisen kulttuurin ja amerikkalaisen kaunokirjallisen ilmaisun parhaat puolet.

Edmund de Waal / Jänis jolla on meripihkanväriset silmät

En tiedä, mitä odottaa. Moni ystävä on tätä suositellut. Saattaa jäädä kesken.

Sadie Jones / Ehkä rakkaus oli totta

Innostuin Jonesista viime viikolla, kun katsoin YLE Teemalta ensimmäisen osan hänen kirjoittamastaan minisarjasta Kotiinpaluu.

Michel Houellebecq / Alistuminen

Samaa temaatiikkaa kuin Maaloufilla. Houellebecqin räävitön tyyli koukuttaa.

Leo Babauta / The Power of Less

Taidan säästää loman loppuun. Oppikirja oman ajan hallinnasta, arvokkaan saavuttamisesta vähemmällä.

Peter Sandström / Valkea kuulas

Turkulaisen Sandströmin esikoinen Sinulle joka et ole täällä oli monilta osiltaan kuin järisyttävä dokumentti omasta elämästäni. Suuret odotukset.

Kaj Korkea-aho / Paha kirja

Kirjan takakannessa lukee: Älä lue tätä kirjaa tai joudut helvettiin. Silläkin riskillä.

Herman Koch / Naapuri

Luin muutama vuosi sitten hollantilaisen Lääkäri-esikoisen. Ei mitään Nobel-kirjallisuutta, mutta ainakin edellinen oli kiusallisen koukuttava.

Ville Hytönen / Helvetinjumalankone

Turkulaisen runoilijan matka Berliiniin. Tuskin mikään seuramatka.

Jonathan Franzen / Purity

Pidän paljon Franzenin esseekokoelmista. Edellinen lukemani romaani Vapaus oli ehkä ylimainostettu. Odotukset kuitenkin korkealla.

Adam Grant / Originals

Kirja siitä, miten rohkaista muita luottamaan omiin lahjoihinsa, kannustaa heitä ajattelemaan eri tavalla.

Karl Ove Knausgård / Taisteluni 6

Tähänkö yhteinen matkamme nyt loppuu? Onneksi sitä on vielä ainakin 1210 sivua jäljellä.

 

 

rowofbooks

 

 

 

 

 

Voi voi, Posti-Posti!

6 Comments

Tarkoitukseni oli tänään keskeyttää oman yritykseni postinkanto loman ajaksi. Kilautin postin puhelinpalveluun. Minulle vastattiin kohtuu lyhyen odotuksen jälkeen:

Yksityispostin voi keskeyttää puhelimitse, mutta yrityspostin vain verkossa tai Postin palvelupisteessä.

Selvä. Kokeilinkin heti verkkopalvelua. Mutta sinne voi tunnistautua vain Osuuspankin, Danske Bankin tai Nordean tunnuksilla. Harmikseni olen Handelsbankenin ja Ålandsbankenin asiakas. Niiden tunnukset eivät käy. Ei myöskään mobiilivarmenne. Mahdollisuudet olivat fifty-fifty eikä arpa tällä kertaa osunut omalle kohdalleni. Mutta ei hätää. Viimeisenä oljenkortena on käytettävissä vielä fyysinen asiointi.

Poikkesin siis kotimatkallani lähipostiini. Mutta siellä jakelua ei voinut keskeyttää, sillä ovessa olevasta kyltistä huolimatta lähipostini ei olekaan Posti täysillä oikeuksilla. Olemme vain asiamiesposti. Keskeytys pitää tehdä Posti-Postissa. Kysyin postivirkailijalta, missä lähin Posti-Posti on. ”Keskustassa”, hän vastasi.

Näyttökuva 2016-7-5 kello 19.53.38

Keskusta on Turun kokoisessakin kaupungissa aika avara käsite. Siksi ajattelin varmuudeksi soittaa hieman ennen klo 17 uudelleen Postin puhelinpalveluun ja kysyä, missä on lähin A-oikeuksin varustettu Posti-Posti. Naputtelin pari minuuttia erilaisia numerovalintoja, jotta minut ohjattaisiin oikeaan palveluun. Matkan varrella jo varoiteltiin, että palvelu olisi pahoin ruuhkautunut. Yllättävän nopeasti alkoi kuitenkin hälyttää ja automaatti vastasi: ”Arkipäivisin puhelinpalvelumme sulkeutuu klo 15.” Tätä ei tietenkään kannattanut kertoa ennen valintojen kysymistä. Otetaan kaikki irti asiakkaan turhautumisesta!

Posti-Postilla menee mediatietojen mukaan huonosti. En ihmettele. Heillä ei ole halua palvella asiakkaitaan. Eilen tilasin itselleni sortsit ja liivin Zaran alennusmyynnistä. Tein tilauksen aamupäivällä. Paketti lähti eilen Espanjasta ja oli käsissäni Turussa tänään iltapäivällä. Matkan verralla kuriiri kysyi tekstiviestillä pariin otteeseen minne haluan pakettini toimitettavan, jotta saan sen itselleni kätevimmin. Paketin toimitti DHL.

Näyttökuva 2016-7-5 kello 19.10.42

6861471080_1_1_1Kusti polkee heinäkuun
turhaan postiani laatikkoon,
jota kukaan ei tyhjennä.
Siitä säästyneellä ajalla hän
voisi vaikka leikata nurmikkoni.
Mutta ei se minun luitani särje.
Kävelen rantabulevardilla DHL:n
toimittamassa potkupuvussani
– ja viheltelen.

Meillä jokaisella tulisi olla oikeus

No Comments

Kuten työpaikoilla yleensä, mekin olemme porrastaneet lomamme. Tällä viikolla olemme pitäneet pystyssä toimistoamme neljään-viiteen pekkaan. On täällä pari pirkkoakin hyörinyt;) Suomi on lomalla, mutta töitä riittää vielä tehtäväksi.

Markkinointiviestintä on varsin hektistä. On monesti työaamuja, jolloin ei vielä osaa ennustaa iltapäivän töitä. Siksi tämän viikon kaltainen rauhallisempi työviikko tuntuu aivan epätodelliselta. Kuuntelemme Damien Ricea, Emma Salokoskea, Sophie Zelmania, Bo Kaspersia, Esbjörn Svensson Trioa, Jayhawksia, Edu Kettusta. Hyppäämme lounastunnilla autoon ja käymme keskustassa lounaalla. Syömme jälkiruuaksi jäätelöt. Mietimme jo tänään, missä lounastamme huomenna. Edu laulaa Retki meren rantaan. Olisiko huomenna kalakeittoa pursiseuralla?

Alkuviikko on kuin olisi ollut lomalla kotikaupungissa. Moni rutiini on näyttäytynyt uutena ja yllättävänä. Työrästit on melkein purettu. Elokuun työt valmisteltu. Viimeiset tarjoukset lähtevät huomenna. Jokainen lomapäivä on ansaittu, mutta meillä jokaisella tulisi olla oikeus ehtiä nauttia elämästä joskus myös työviikon aikana. Elämä on ihmisen parasta aikaa.

 

4658


Parhaita käytäntöjä käytännössä: uusasiakashankinta

No Comments

Kevätkausi alkaa olla ensi viikon jälkeen taputeltu. Tiimimme on tehnyt häkellyttävän hyviä kaupallisia suoritteita. Kollegani ovat jaksaneet palvella nykyisiä asiakkaitamme ja tehneet heille tuloksekasta työtä. Kehittyvän työyhteisön tulee kuitenkin pystyä hankkimaan myös uusia asiakkaita. Annan tiimillemme kevättodistukseen arvosanan 10. Olemme voittaneet kevätkauden kuudesta tärkeästä kilpailutuksesta viisi. Tässä lyhyt analyysi, miksi uskon meidän menestyneen näin hyvin.

1. Etsimme asiakkaita, joiden toimintaa arvostamme.

Mielestämme on turha edes tavoitella palkintoa, jota ei sydämestään arvosta. Joskus on molemmille osapuolille parempi sanoa heti alkuunsa ei, ennen kuin kuluttaa kummankaan osapuolen aikaa.

2. Valitsemme samanhenkisen, kompaktin tiimin.

Pidämme suunnittelutiimin ytimen aina mahdollisimman tiiviinä. Kolme, maksimissaan neljä jäsentä. Kysymme kuitenkin apua muiltakin. Vältämme tiimin sisäisiä opponentteja. Laatu korvaa määrän.

3. Pidämme asiakkaaseen tiivistä yhteyttä.

Suunnittelun mittaan kyselemme ehkä kyllästymiseen asti. Emme halua rakentaa huteralle perustalle. Haluamme asiakkaaseen kontaktipintaa myös markkinoinnin ulkopuolelta. Viisautta voi olla muuallakin;)

4. Katselemme aidan toisellekin puolen.

Pidämme katseen pallossa, mutta uskallamme katsoa myös ympärillemme. Parhaat käytännöt löytyvät usein täysin toiselta toimialalta. Haluamme rohkaista asiakkaitamme avaamaan uusia latuja.

5. Annamme tiimille vastuuta.

Tiimimme ovat samanhenkisiä, mutta moniäänisiä. Annamme mahdollisuuden nuorille, mutta osamme arvostaa myös kokemusta. Kukaan meistä ei ohjaa suunnittelua ulkopuolelta. Kannustamme. Luotamme.

6. Annamme itsellemme luvan innostua.

Emme vanno ismien nimeen. Poikkeuksen tekee höpsismi. Uskallamme pelleillä, madaltaa kynnystä villienkin ideoiden ehdottamiseen. Innostumme, nauramme. Ilo tarttuu tiimin sisällä ja näkyy asiakkaalle.

7. Opimme voitoista ja tappioista.

Yksikään voitto ei ole itsestäänselvyys. Jännitämme kollektiivisesti. Iloitsemme kollektiivisesti. Joskus petymme. Haluamme ymmärtää plussat ja miinukset. Kerromme saamamme opit myös kavereille.

8. Olemme nöyriä.

Voi kuulostaa kliseeltä, mutta valitessaan kahdesta hyvästä asiakas valitsee kumppanin, joka on annetun haasteen edessä enemmän nöyrä ja älykäs kuin viisas ja itsevarma. Nöyrä ja alykäs tekee harvemmin virheitä asiakkaan rahoilla.

 

Papukaijamerkki.svg