Ihminen on jauheliha

1 Comment

En syö sianlihaa. Siksi syön erittäin harvoin ravintoloissa jauheliharuokia, sillä pelkään naudanlihan joukkoon lisätyn sikaa.

En syö valmisruokia. Pelkään, että niihin on ujutettu täyteaineeksi jotakin, jota en ruokaan itse laittaisi. Olen sen verran laiska, että en jaksa lukea kaupassa läpi tuotteiden ainesosaluetteloita.

Poikkesin tänään huonommassa lähikaupassani. Ostoslistallani oli 13 tuotetta. Koska olen kohtuutarkka raaka-aineista, en osta kaupan huonolaatuisia private label –tuotteita. Onnistuinkin yllätyksekseni löytämään jokaisesta tuoteryhmästä haluamani merkkituotteen. Mutta polvet olivat kovilla: Private label –tuotteet oli hyllytetty katsekorkeudelle, etsimäni alkuperäiset merkkituotteet lattianrajaan.

Valikoiva, itseään kunnioittava kuluttaja joutuu nykyisin todella nöyrtymään valintojensa edessä. Kun ketjun omat tuotemerkit työnnetään määrätietoisesti parhaille myyntipaikoille, ketjujohtajat voivat taputtaa itseään olalle ja hymistellä, miten upeasti omat tuotteet voittavat markkinaosuutta.

Jospa ketjujohtajat kuuntelisivat oman äänensä sijasta välillä asiakkaidensa ääntä. Voittaja on se, joka ymmärtää, että ruokakaupassakin vallitsee ostajan markkinat.

 

One Comment (+add yours?)

  1. Pertti Nummela
    huhti 11, 2012 @ 10:30:16

    Suomessa ei vallitse ruokakaupassa ostajan markkinat. Ostotilanne ruokakaupassa paremminkin muistuttaa nousua kaupunkilinjan bussiin. Nouset bussiin ja tervehdit kuljettajaa saadaksesi vastaukseksi ”täh ?”

    Vastaa

Leave a Reply