Löydöksiä

No Comments

Kerran pari viikossa kävelemme vaimon kanssa 6-7 kilometrin lenkin. Se on todellista laatuaikaa, sillä kävellessä on aikaa vaihtaa päivän kuulumisia. Samalla on hyvä tarkkailla luonnonilmiöitä.

Vinot aidat

Vain keväällä tontteja reunustava puuaidat tuntuvat olevan kaikki vinksallaan. Onko routa ne kellistänyt ja oikaistaanko ne kesäksi? Vai eikö pieniin virheisiin enää kiinnitä huomiota, kun kevään vihreys meikkaa alleen pikkuviat?

Uhanalaiset mäyräkoirat

Katuvarsien yleiskuva on varsin siisti. Roskia ei juurikaan näy, ei ainakaan haitaksi asti. Mäyräkoirien pahvikääreet ovat kadonneet tyystin katukuvasta. Mäyräkoiran pahin vihollinen näyttäisi olevan satunnaisesti esiintyvä Juissi-mies.

Tennarien tuoksu

Keväinen märän maan tuoksu on ainutlaatuinen. Miten mätänevät lehdet ja märkä multa voivatkaan muodostaa yhdessä niin elinvoimaisen tuoksun? Tekisi mieli laittaa fillariin kevään kunniaksi räpätin.

Kakka juttu

Joillakin isoilla koirilla tuntuu olevan vaikeuksia löytää itselleen sopivia isäntiä ja emäntiä. Kevät paljastaa teiden varsilta todellisen kakkakavalkadin. Kakkaus on koiran oikeus, sen siivoaminen omistajan velvollisuus.

Huu huu huu hu huu

Sinivuokot ovat nupullaan ja mustarastaat ovat huutaneet jo pitkään. Jotenkin varhaiskevään ääni minun mielessäni on kuitenkin kyyhkyjen kujerrus. Urbaanissa äänimaisemassa on nykyisin pala ikimetsää. Huu huu huu hu huu.

 

 

Leave a Reply