Päin persettä

No Comments

Apupuolue kokoomuksella vahvistettu Suomen sosiaalidemokraattinen hallitus heitti kehysriihessä rätin vasten kasvojani.

Solidaarisuusvero ei minua kosketa, sillä en ole vuosiin yltänyt suunnitellun kateusveron rajaksi asetettuihin 100.000 euron vuosituloihin. Olen ollut haastavassa taloustilanteessa solidaarinen työtovereilleni ja tinkinyt omista tuloistani heidän edukseen. Minua koskettaa hallituksen puuttuminen tulonhankintakuluihin. Totaalisen hapuileva hallitus ehdottaa, että verottomiin matkakorvauksiin tulee leikkuri yli 15.000 kilometrin osuudelle.

Asun Turussa ja joudun työn vuoksi ajamaan Helsinkiin keskimäärin 2,5 kertaa viikossa. Omavastuuosuuteni täyttyy reilussa neljässä kuukaudessa. Luuleeko joku imbesilli-ministeri, että minä tai joku kaltaiseni ajelee työn perässä huvikseen ja ilmaisen rahan toivossa? Voi tsiisus!

Voin vakuuttaa, että ihan mielelläni istuisin tasapersettä Turussa sen sijaan, että vietän viikoittain 10-12 tuntia (= 1,5 työpäivää) autossa työmatkalla. Toki voin vaihtaa osan matkoista – ja niin teenkin monesti – julkisilla liikkumiseen. Teen niin aina, kun se on mahdollista. Ehkä joka neljäs kerta. Suurimmassa osassa päivistä Helsingin palaverit ovat monessa paikassa ympäri kaupunkia ja aikataulusyistä julkiset eivät yksinkertaisesti onnistu. Ja silloinkin kun onnistuu, työpäivä venyy tasatunnein liikkuvien junien vuoksi helposti 2-3 tunnilla.

Lomailin viime vuonna neljä viikkoa. Viikko talvilomaa, kolme kesälomaa. Jos yrittäjällä olisi lomaa 12-13 viikkoa vuodessa, kuten monella työntekijäryhmällä, tietysti silloin ei kertyisi kilometrikorvauksiakaan. Mutta ei tulisi myöskään töitä itselleni eikä työtovereilleni. Ei myöskään kertyisi verotuloja. Hallitus on linjannut työnteon kannusteet: MITÄ ENEMMÄN TEET TÖITÄ, SEN ENEMMÄN JOUDUT SIITÄ MAKSAMAAN. Kotiin jäämisestä ja passiivisuudesta palkitaan.

Hei huomenta, hallitus, ja hyvää yötä. Hyvin pyyhkii. Pyyhin heittämällänne rätillä perseeni.

 

Leave a Reply