Maailma on avoin

No Comments

Kabinetteihin linnoittautuneet yritysjohtajat eivät ole huomanneet, että pariovet ovat auki ja keskustelu kuuluu käytävään.

Miten vuonna 2012 yhä voidaan seurata Case Finnairin kaltaista huonosti tuotettua saippuaoopperaa? Toimitusjohtaja osaoptimoi oman etunsa yhtiönsä edun edelle. Vehviläisen ilmaveivaus avasi ketsuppipullon, ja sen jälkeen sinivalkoista sisältöä on levinnyt mediassa päivä toisensa jälkeen. Asuntokaupat, eläkesopimukset, johdon bonukset ja pääkonttorin rakennushankkeet ovat romuttaneet vuosien työn, jota tuhannet työntekijät ovat tehneet lentoyhtiön maineen eteen.

Ilmaveivauksen suurin ongelma ei ole edes yhtiön maineen menetys. Ongelma on konkreettisempi. Tilasin lentoliput tällä viikolla. Koska Vehviläisen ja kumppanien ylilyöntien takia on päivänselvää, että ammattiyhdistyksen pinna on poikki, odotettavissa on työtaisteluita. Eli Finnairin lentoja uhkaa kilpailijoita todennäköisemmin peruutus. Turhan sähläämisen välttämiseksi tilasin lippuni kilpailijalta. Maine menee, kauppaa menee.

Typerien virheiden vielä tökerömpi peittely käy kalliiksi avoimessa maailmassa.

 

Leave a Reply