Ihmiset ympärilläni

No Comments

Olen tutkimusten mukaan poikkeuksellisen luova, mutta samalla ehkä yllättäen verrattain muutosvastarintainen ihminen. Katselen maailmaa pelottomasti laatikon ulkopuolelta, mutta luoviin ratkaisuihin tarvittavat työkalut ja raaka-aineet kokoan itselleni tutuista elementeistä, erityisesti tutuista ihmisistä. Olen impulsiivinen ja hengästyttävän ratkaisukeskeinen ihminen ja samaan aikaan paljon kiinnostuneempi pitkästä pelistä kuin yksittäisistä näyttävistä suorituksista.

Perustimme Hansdotterin neljä vuotta sitten. Olen erityisen ylpeä kahdesta saavutuksestamme: kannattavasta kasvusta ja sisäisestä kasvusta.

Kuulumme kahteen prosenttiin suomalaisista yrityksistä, joiden kasvu on viimeisen neljän vuoden aikana ylittänyt kymmenellä prosentilla alan keskimääräisen kasvun. Ja samaan aikaan kuulumme neljään prosenttiin suomalaisista yrityksistä, jotka kuuluvat taloudellisen suorituskykynsä perusteella sekä koko maan että oman toimialansa parhaimmistoon. Saavuttamamme luokitus mittaa yritysten taloudellista suorituskykyä: kasvua, kannattavuutta, tulosta, maksuvalmiutta, vakavaraisuutta sekä riskinsietokykyä. Olemme kasvaneet ja olemme kasvaneet kannattavasti.

Kannattavan kasvun on mahdollistanut vain ja ainoastaan henkilökuntaamme yhdistävä vilpitön halu sisäiseen kasvuun ja kykyyn arvostaa koko tiimin erityisyyttä ja moniarvoisuutta. Neljässä vuodessa olemme opetelleet aivan uuden käyttöliittymän: olemme oppineet irti suoritteiden myynnistä ja ymmärtäneet, että työmme on luoda arvoa. Olemme opetelleet irti luovaa alaamme monesti määrittävästä me-keskeisyydestä ja avanneet korvamme. Emme ole vielä perillä, mutta suunta on oikea ja tahti yhteinen.

Toki meilläkin on ollut kasvukipuja emmekä mekään ole olleet immuuneja globaalille heitteisyydelle. Maailman muutosten edessä ei voi muuta kuin sopeutua ja katsoa muuttunutta karttaa enemmän mahdollisuutena kuin uhkana. Suurten mullistusten keskellä meidän kaikkien pitää muistaa, että elämän kauneimmat hetket syntyvät pienistä teoista ja eleistä. Monin verroin kasvua ja AAA-sertifikaatteja merkityksellisempää oli kollegan läheiseltä pari viikkoa sitten saamani viesti:

”Olette kyllä suurella sydämellä varustettuja tyyppejä.”

Kyllä. Sellaisia näen joka päivä ympärilläni.

Leave a Reply