Suurimmat voitot ovat lähellä

No Comments

Viikonloppuna Ukraina on muuttunutkaan hyökkääjän suunnitelmien mukaisesti puna-sini-valkoiseksi, vaan Eurooppa muuttui sini-keltaiseksi. Eurooppa toimi yhtenäisemmin kuin koskaan. Presidentti Volodymyr Zelenskysta tuli meidän kaikkien sydänten presidentti.

Ihmiset ja yritykset lahjoittivat Ukrainalle ennen näkemättömällä intensiteetillä, rajat avattiin kotinsa jättäneille pakolaisille. Tänään somessa alkoi näkyä myös kaupallista populismia. Moni yritys ilmoitti julkisesti keskeyttävänsä tuotteidensa viennin Venäjälle, vaikkei sitä ennen kriisiä olisi luultavasti edes juurikaan ollut. Vienti on helppo lopettaa hetkellä, jolloin venäläisten ostovoiman ja ruplan kurssin romahdus tekevät siitä muutenkin kannattamatonta.

Olen ehtinyt elää läpi useammankin globaalin kriisin. Kokemus on tuonut ymmärrystä siitä, että suurien taisteluiden ja näyttävien eleiden lisäksi yhtä tärkeää on kotirintaman hyvinvointi. Siksi kriisien hetkellä olen halunnut organisaation aina keskittyvän omaan keskinäiseen luottamukseen ja hyvinvointiin. Vaikka katseemme ovat dramaattisissa uutiskuvissa, suurimmat voitot saavutamme, kun jaksamme pitää huolta läheisimmistämme. Pienet teot ratkaisevat – ja kertautuvat

 

Leave a Reply