Populisti on luuseri.

No Comments

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueen Olympia-turnauksen alku oli farssi: maalivahtisekoilu, epäonnistunut tiedotuspolitiikka, päävalmentajan ymmärrettävä lähtö kotiin kesken turnauksen ja alkusarjan rökäletappiot. Mielessäni jo laskin, mitä tuonkin joukkueen lähettäminen Kiinaan maksoi ja kenelle muille he olisivat voineet antaa puolestaan mahdollisuuden.

Nostan käteni virheen merkiksi. Populismin merkiksi. Olin valmis kivittämään kannustamisen sijasta.

Tänään joukkue voitti pronssia ehyen ja kypsän esityksen päätteeksi.

Olen joskus ihmetellyt, miten joukkueen kannattajat voivat häviön hetkellä lähteä katsomosta ennen ottelun päättymistä. Nyt tein saman itse kotikatsomossa ja olin kaiken lisäksi pahanilkinen hetkellä, jolloin joukkue olisi tarvinnut eniten tukea ja kannustusta.

Myös työelämä on joukkuepeliä. Pettymyksen hetkellä on arvokkainta kääntyä kohti. Populistin tunnistaa selästä; aidon tukijan silmistä.


Photo by Adrian Swancar on Unsplash

Leave a Reply