Tapahtui näinä päivinä, että työmatkustaminenkin oli verolle pantava

No Comments

Nyt hallitus järki käteen. Medioissa liikkuu huhu, että verottomiin matkakorvauksiinkin oltaisiin kajoamassa. Se ei yksinkertaisesti käy. Tai siinä nyt ainakaan ei ole mitään järkeä. Otan esimerkin.

Kerrotaan, että matkakorvauksia alettaisiin mahdollisesti verottaa alueilla, joilla julkinen liikenne toimii hyvin. Itse asun Turussa ja käyn keskimäärin kolme kertaa viikossa Helsingissä. Pääsen sinne junalla tai bussilla miltei puolen tunnin välein. Julkinen liikenne myöhästelee, mutta toimii.

Mutta sitten tulkintaerimielisyyksiin.

Palaverini alkaa Helsingissä Pitäjänmäellä kello 8:30.  Minun pitää lähteä Kupittaan asemalta 5:37-junalla , joka on Helsingissä 07:34. Turussa ensimmäinen kaupunkibussi kulkee aamulla kello 5:15 ja se on perillä asemalla 5:44. En siis ehdi. Omalla autolla olisin Pitäjänmäellä puolessatoista tunnissa.

Voin toki yrittää siirtää palaveria tunnilla (samalla myös seuraava palaveri on siirrettävä tai jätettävä kokonaan väliin).  6:28-juna on Helsingissä 8:25, joten minulla on hyvää aikaa siirtyä bussilla Pitäjänmäelle. Turussa minun pitää lähteä kotoa junaan ehtiäkseni 5.35. Omalla autolla ajaessani voisin lähteä kaksi ja puoli tuntia myöhemmin. Tämä ei houkuta käyttämään julkisia, varsinkin kun harvoin ajan yksin.

Normipäivänä minulla on pääkaupunkiseudulla kolme tapaamista, usein eri puolilla metropolia. Julkisia käytettäessä palavereja ei ehkä uskaltaisi sopia kahta enempää, sillä sisäisiin siirtymisiin kuluu helposti aikaa tunti, omalla autolla monesti yli puolet vähemmän. Kolmen palaverin päivänä kokousten välisiin julkisiin siirtymisiin tulisi varata siis pari tuntia enemmän. Tämä merkitsisi puolestaan neljättä viikoittaista matkapäivää Helsinkiin.

Kotimatka julkisilla on yhtä hankala. Palaveri päättyy Espoossa 16:15. Bussi asemalle. Viiden juna on Turussa seiskalta, bussi asemalta kotona kello 19:54. Omalla autolla olisin kotona ennen kello 18. Julkisilla työpäiväni venyisi entisestään 4,5 tunnilla ja palavereista jäisi mahdollisesti yksi pitämättä.

Vapaa liikkuminen on kansalaisoikeus. Toki itsekin suosin julkisia silloin, kun se on ajankäytöllisesti järkevää tai edes mahdollista. Mutta edellä kuvaamani esimerkki oli realismia. Verotuksella julkisiin pakottaminen tekee työpäivästäni tehottomamman ja entistä pidemmän. Jos näin päätetään, ripustan hanskat naulaan.

Kannatan julkista liikennettä. Sen käyttämiseen ei saa pakottaa verottamalla. Ei tarvita verokeppiä, jos junat ja kaukoliikenteen bussit pysyvät aikatauluissa ja liityntäreitit ovat kunnossa. Ja jos julkisen kaukoliikenteen tariffit olisivat jollakin järjellisellä tasolla.

 

Leave a Reply