Matkailualan ikiliikkuja

No Comments

Mara- ja tapahtuma-ala on maalattu nurkkaan. Sinne pakotettuna elinkeinonsa puolesta taistelevat yritykset tekevät kaikkensa ollakseen innovatiivisia ja rohkeita. Kotimaan matkailulla olisi nyt keväthangilla momentum, mutta ei. Maamme istuva hallitus kusee yrittäjien kipinän sammuksiin hämmennysministeri Krista Kiurun kapellimestaroimana.

Kiuru suoltaa kapulakieltään ilmoille ja jokaisen lausunnon jälkeen Suomen kansalaisten ja yritysten epävarmuus kasvaa. Ministeri ja hallitus manaavat ilmoille mahdollisia uusia rajoituksia ja poikkeuslakeja. Viime vuonna hiihtoloma jäi tyystin pitämättä. Tänä vuonna ajoitin sen viikolle 10, jolloin koululaisperheet ovat jo ehtineet omansa pitää. Menisimme Lappiin, jossa majoitus on katsottuna. Lennot tai juna pitäisi vielä varata. Mutta varaa niitä nyt, kun maksettu lippu vaihtuu todennäköiseen voucheriin. Vanhatkin voucherit ovat käyttämättä. Ostanko uuden lipun voucherilla ja kun matka taas hallituksen toimesta peruutetaan, saan uuden voucherin. Voucherin päällä voucher. Matkailun ikiliikkuja.

Ymmärrän, että kansanterveys on elintärkeää. Suomi on ollut koronatorjunnan mallioppilas. Mutta ohjeita olisi motivoivampaa noudattaa, mikäli mahdollisia rajoituksia ei heiteltäisi ilmoille puolihuolimattomasti ja ennenaikaisesti. Aina, kun kristakiurut avaavat suunsa, sadat mara- ja tapahtuma-alan työntekijät menettävät työnsä. Moni yrittäjän omaisuutensa.

Hallituksen tulisi oppia sanomaan kyllä tai ei. Se, että kansalaiset ja yritykset ovat kuukaudesta toiseen löysässä hirressä, johtaa kohtuuttomiin vaikeuksiin.

 

 

 

Leave a Reply