Särö sielussa

No Comments

Elämme monialaisesti ahdistavia aikoja. Ei riitä, että vuosi sitten kiinalaiselta villieläintorilta irti päässeestä viruksesta paljastui ongenkoukkua muistuttava mekanismi, jonka avulla COVID-19 pystyy tarttumaan ihmisen soluihin sekä koukun terävällä kärjellä että varressa olevalla väkäsellä. Eksoottisia sivettikissoja, muurahaiskarhuja tai kotoisia punkkejakin vaarallisempi eläin ihmiselle on kuitenkin ihminen itse. Ihmisellä on parhaimmillaan kyky kirjoittaa sykähdyttäviä runoja, taito suunnittella kauniita taloja ja kunnianhimo keksiä hoito moneen pelättyyn sairauteen. Saman ihmisrodun pimeällä puolella taidot valjastetaan vetämään pahan ja ahneuden vankkureita.

Nyt ihmisen hahmoon naamioituneet iilimadot ovat hakkeroituneet psykoterapiakeskukseen varastaakseen ihmisten luottamuksellisia potilastietoja. Mitä siitä sitten pitäisi ajatella rikoksen kohteeksi joutuneiden potilaiden puolesta? Ajattelisin heistä samoin, kun vaihtoautoista. Jos huoltokirja on täytetty ajallaan ja tarvittavat korjaukset tehty, auto on turvallinen kumppani. Päältä korea, mutta huollattamaton auto voi osoittautua pommiksi. Sama koskee ihmistä. Rohkeutta on jatkossakin hoitaa itseään. Paskat iilimadoista!

Leave a Reply