Heidän etunsa on minun

No Comments

Saimme tänään soiton uudelta asiakkaalta. Heidän nykyisen mainostoimistonsa asiakasvastaavalla olivat puhelut menneet koko viikon vastaajaan ja meilissä oli lomaviesti. Kiireinen projekti pitäisi saada tulille heti, koska valmista pitää olla elokuun alussa: ”Voitteko auttaa?”

Kyllä, kiitos.

Moni yritys tuskailee myyntinsä kanssa. Asiakaspalvelu ei ainakaan parane, mikäli aukioloaikoja vähennetään ja valikoimista tingitään. Kevät on mennyt monella kituutellessa, mutta silti kesälomat pidetään tavalliseen tapaan, vaikka nyt työtä olisi tarjolla. Kävin tänään ruutukaava-alueella ja poikkesin kymmenen aikoihin Hansakorttelissa ostamassa varrettomia sukkia ja uusia nauhoja lenkkitossuihin. Erikoiskaupat olivat kiinni. Poikkesin avoinna olevaan Stockmanniin, jonka miesten kerroksesta ei löytynyt lainkaan varrettomia sukkia eikä nauhoja lenkkareihin. Stadiumista löytyivät molemmat, mutta myyjällä ei ollut aavistustakaan, miten pitkät nauhojen tulisi olla. Valikoimaa tosin oli vain kaksi: 120 cm ja 150 cm. Otin varmuudeksi molemmat. Väristä ei tarvinnut valita. Tarjolla oli pirteä musta.

Monelle yritykselle asiakas tuntuu olevan kuin velka. Se on veli otettaessa, mutta sisarentytär, kun tulee lupausten lunastamisen aika. Toki ihmiset ovat lomansa ansainneet, mutta erityisissä oloissa lomia pitää jaksottaa uudella tavalla ja lomallakin pitää pystyä jatkamaan etätyötä rajallisesti. Sanoo hän, joka lähtee lomille huomenna. Olen huolehtinut tuuraajista ja luulen, että tsekkaan viestit useamman kerran päivässä vapaallakin. Jos vapaa-ajasta tinkiminen on tänä kesänä asiakkaitteni etu, silloin se on myös oma etuni.

 

Leave a Reply