Mistä tunnistat huomisen voittajan?

No Comments

Viime kuukausina olen tarkkaillut kohtaamiani yrityksiä tavallista kriittisemmin. Olen miettinyt, mikä yhdistää tulevaisuuden menestyjiä. Uskon, että menestys rakentuu samaan hiileen puhaltavista ihmisistä, jotka tietävät olevansa enemmän yhdessä kuin yksin. Väitän, että monen tulevaisuuden menestysyrityksen taustalta löytyy kolmen A:n tiimejä.

Avuliaisuus

Ihminen on luontaisesti auttavainen. Lapset ovat usein avuliaita, mutta kyynistyvät aikuiset menettävät usein luontaisen kykynsä auttaa ilman vastapalvelusta. Aikuiset perustelevat käyttäytymistään sillä, että työtä on muutenkin ihan riittävästi. Avulla on kuitenkin taipumus heijastua takaisin antajalleen. Sillä jokainen, joka apua saa, sitä joskus tajuu myös antaa. Kaiken hyvän lisäksi tutkimuksetkin osoittavat, että auttaminen vaikuttaa myönteisemmin auttajaan kuin autettavaan.

Alkuvoima

Menestyvän yrityksen taustalla on miltei poikkeuksetta jotakin rajoja rikkovaa ja pelotonta. Viime kuukaudet ovat osoittaneet, että me ihmiset emme halua minkään muuttuvan. Haluamme, että maapallo rullaa radallaan kuin ennenkin. Matkustusrajoitukset hiertävät, turvaetäisyyden raastavat ja kasvomaskit ovat vapaalle maailmalle suurin mahdollinen kuviteltavissa oleva turn-off. Menestyvissä yrityksissä on halua sopeutua muutokseen, kykyä johtaa siitä. Muutos on uuden alkuvoima. Alkuvoima mahdollistaa muutoksen.

Anteeksianto

Kun kehittää uutta reseptiä, ainesosat ja työvaiheet menevät harvoin kerralla oikein. Joskus uutta rakentaessa kaatuu aitoja, joskus jopa yrityksiä. Uutta luodessa tulee väistämättä tehtyä myös virheitä. Niissä ei ole mitään hävettävää. Hävetä kannattaa vain silloin, jollei opi virheistä. Väitän, että huomisen menestyvissä yrityksissä on muita suurempi kyky anteeksiantoon. Kyky antaa anteeksi joskus törmäyskurssillekin ajaantuneille kumppaneille, mutta ennen kaikkea itselleen.

Leave a Reply