Pois silmistä, pois mielestä.

No Comments

Olin eilen ruokaostoksilla kauppakeskuksessa sijaitsevassa marketissa. Menin sinne aamukymmenen jälkeen. Parkkihallissa oli jo silloin paljon autoja. Päivittäistavarakauppa, Alko ja apteekki olivat auki. Erikoisliikkeet järjestään kiinni. Kävelin kauppakäytävää, jolla oli paljon lapsiperheitä ja totesin pimeiden myymälöiden ikkunoihin kliistratuista lapuista, että ne aukeisivat joko klo 11 tai klo 12 ja menisivät kiinni klo 18.

En ole kauppias, mutta ihmettelin kyllä heidän epäaktiivisuuttaan. Itse olisin kyllä kauppiaana ollut paikalla jo klo 9 ja tarkkaillut ihmisten käyttäytymisen muutosta. Jos ja kun olisin huomannut, että suljetun rulo-oveni takana on jatkuva virta potentiaalisia asiakkaita, olisin avannut aiemmin. Nyt poikkeusoloihin tunnutaan suhtautuvan kuin armeijassa karvalakin käyttöön: Korvaläppien käytöstä päätetään kalenterin, ei sään mukaan.

Korona on antanut meille hyvän oppitunnin sopeutumisen tärkeydestä. Poikkeusolot ovat koskettaneet meitä kaikkia, mutta toiset meistä ovat onnistuneet sopeutumaan niihin paremmin. Jos muutosten edessä lamaantuu ja ajaa liiketoiminnan totaaliselle säästöliekille pariksi kuukaudeksi, notkosta nouseminen on tuskien tie. Näinä aikoina kuluttajan kohtaamien viestien määrä on niin suuri, että kahden kuukauden hiljaisuus pudottaa hyvänkin yrityksen ihmisten mielistä.

Leave a Reply