Piilokalorit

No Comments

Lounassalaatti sisältää pahimmassa tapauksessa yhtä paljon rasvaa kuin XL-hampurilainen. Ongelma syntyy, kun kevyen salaattiannoksen voitelee öljyisellä salaattikastikkeella tai majoneesilla. Ruokalusikallinen kastiketta sisältää helposti yli kymmenen grammaa rasvaa ja sata piilokilokaloria.

Viikonloppuna törmäsin piilotyöhön. Laskin lähettäneeni perjantain klo 18 ja maanantain klo 8 välillä 48 työmeiliä. Jokaisen lähettämistä oli edeltänyt vähintään yksi vastaanotettu. Jos yhden sähköpostin kirjoittamiseen ja lukemiseen meni 2-3 minuuttia, uhrasin vapaa-ajallani neljä tuntia piilotyöhön.

Nämä neljä tuntia ovat pois ajasta läheisteni kanssa. Voi toki oikeutetusti kysyä, miksi luin meilini. Oikeutetusti saanen vastata tähän piilosyytökseen;) Esimerkiksi tänään aloitin työt klo 7:30 ja ajattelin lopettaa ne klo 16:30. Ajan kaupan kautta kotiin. Tiedän, että kun avaan kotona ruokailun jälkeen meiliboksini noin klo 18, siellä odottaa 15-20 vastaamatonta viestiä. Asiakkaat, yhteistyökumppanit ja työkaverit ovat lähettäneet viestejä palaveriputken päätyttyä ennen kotiin lähtöään.

Lähden huomenna Helsinkiin klo 6:30 ja vietän päivän aika tarkkaan kolmessa tapaamisessa. Olen kotona joskus kello 18. Jos en vastaa tämän päiväisiin meileihini tänään illalla, en ehdi tekemään sitä huomenna työpäivän aikanakaan. Moni viesti edellyttää nopeaa reagoimista eikä voi odottaa keskiviikkoon.

Vastaan siis meileihin iltaisin. Jos käyn illalla netissä, huomaan joka kerran sähköpostin ikonista, että boksissa on uusia vastaamattomia viestejä. Luonne on heikko ja luen ne. Ja vastaan niihin. Siksi päätin armahtaa itseni tänään hankkimalla iltakäyttöön iPadin. Ensitöikseni heitän siitä roskiin meiliohjelman.

 

Leave a Reply